'Cuma günü bir müjde vereceğini' açıklayan Erdoğan: Türkiye'de yeni bir dönem açılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde 'Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni'nde konuştu.

'Cuma günü bir müjde vereceğini' açıklayan Erdoğan: Türkiye'de yeni bir dönem açılacak

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni'nde konuştu.

"Vaka sayısında kısmı artış yaşansa da salgın kontrolümüz altındadır" diyen Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

-Türkiye’nin ilk ve tam entegre güneş paneli üretim tesisinin ülkemize, milletimize ve enerji sektörümüze hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum.

-400 milyon dolarlık bir yatırımla 100 bin metrekare kapalı alanda kurulan ve 1400 insanımıza istihdam imkanı sunan tesisimizi güneş paneli sektöründe liderliğe taşıyacağına inanıyoruz.

'YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇOK ÖNEMLİ'

-Yenilenebilir enerji olayı gerçekten bizler için çok çok önemli.

-Artık sadece üretmek yetmiyor. Şirketlerimizin inovasyona araştırma geliştirme faaliyetlerine de ağırlık vermesi gerekiyor.

-Güneş panelleri ve bileşenlerine harcadığımız milyonlarca dolarlık ithalatın önüne geçeceğiz.

-Koronavirüs sürecinde başkaları gibi yatırımlarımızı durdurma kararı almadık. Dünyada 800 bin insanın canına malolan krizin üstesinden gelmek kolay değildir.

-Salgını en başarılı yöneten nadir ülkelerden birisidir Türkiye. Vakalarsa kısmi bir artış yaşansa da salgın halen kontrolümüz altındadır.

DOĞU AKDENİZ KONUSU

-Hidrokarbon arama faaliyetlerimize de hız kazandırdık. Akdeniz'de attığımız adımlar enerji dışa bağımlılığımız ortadan kaldırmak için hayati öneme sahiptir.

-Özellikle “Doğu Akdeniz'de ne işimiz var?” diye soran muhalefetin bu hususları iyi dinlemesini istiyorum.

- Türkiye'nin doğu Akdeniz'den Libya'ya kadar yürüttüğü mücadele sadece bir hak mücadelesi değil bir istikbal mücadelesidir.

-Vatanımızı savunmak için ne kadar önemli gayretler veriyorsak bugün mavi vatanı savunmak da o derece önemlidir.

-Bir asır önce nasıl millet olarak Sevr'i yırtıp atmışsak bugün de Doğu Akdeniz'de dayatılmak istenen Sevr'e boyun eğmeyeceğiz.

-Yarın perşembe, sonra da cuma. Cuma günü bir müjde vereceğiz. İnanıyorum ki Türkiye'de yeni bir dönem başlayacak. Açıklarsam bu işin heyecanı kaybolur.

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan Teknoloji Türkiye