Muharem İnce 'Bin Günde Memleket Hareketi'ni ilan etti

CHP’den ayrılarak parti kuracağı iddiaları gündemde olan Muharrem İnce, başlatacağı harekete dair açıklama yaptı.

CHP'den ayrılarak parti kuracağı iddiasıyla gündeme gelen Muharrem İnce yaptığı basın açıklamasında '1000 günde memleket hareketi' başlattığını açıkladı.

Muharrem İnce açıklamasında AKP iktidarının yanı sıra CHP'ye yönelik eleştirilerde bulundu.

Muharrem İnce'nin açıklamasından satır başları şöyle:

Herkes konuştu, bilin de bilmeyen de konuştu. Bir tek Muharrem İnce konuşmadı. Şimdi Muharrem İnce konuşacak.

Türkiye tarihinin en zor dönemini yaşıyor. 18 yıllık bir iktidar yeni sorunlar eklemiştir. Mühürsüz oy pusulalarıyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sorunları büyütmüştür. Devlette kurum ve kurallar çökmüştür.

TÜİK gibi MB gibi kurumların bağımsızlığı yok edilmiştir. Din ve vicdan arasındaki bağ koparılmıştır. Okul türleri arasındaki ayrımcılık eğitimin niteliğini düşürmüştür. Bu politikalar sonucu zengin toprakların yoksul çocukları haline geldik. Ülkemizde enerji sorunu değil, enerji yönetimi sorunu vardır. Dış politikada gel-gitler yaşayan, savunma sistemlerini kullanamayan, sorunlarını erteleyen bir ülke haline geldik.

Mavi Vatan'da büyük bir zenginlik bulunmaktır. Türkiye'deki muhalefet bu konuda yüksek sesle destek mesajı vermelidir. Bu hakları korumak partiler üstü bir konumla ele alınmalıdır. İşsizliği artıran, ekonomideki memnuniyeti buzdolabı satışına bağlayan bir Cumhurbaşkanı var. Türkiye'yi bu noktaya lider partileri getirmiştir. Hem lider, hem muhalefet sorunu vardır.

CHP tarihinde ilk kez meclis grup başkanvekilleri seçimle göreve gelmiyor, kaldırıldı Genel Başkan atıyor. Kurultaylarımızda 5 dakika konuşabilmek için büyük mücadele vermek gerekiyor. Bugün kurultayda CHP Genel Başkanı bir konuşmacıyı dahi dinlememiştir. Kadın Kolları Kurulayı'na katılmamıştır. CHP, İçişleri Bakanlığı'na dilekçeyle kurulmuş bir parti değildir. O nedenle dilekçeyle ayrılınmaz. Ayrılsam bile partiyi kurtarmak için ayrılırım. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki İstanbul'u kurtarmak için Ankara'ya gitmesi gibi.

AKP çökecek ama Türkiye'nin üzerine çökecek. AKP çökerken CHP kurtarıcı değil seyirci rolü üstleniyor. Türkiye'nin sorunlarını ne tek adam iktidarı ne tek adam muhalefeti çözebilir. Türkiye seçeneksiz değildir. Ecevit'in yüzde 42'si mümkündür hatta yüzde 50+1 de mümkündür. Bizim başlattığımız hareket muhalefet hareketi değildir. Amacımız bir çıkış yolu göstermektir. Türkiye'nin barışmaya, üretmeye ve adil bölüşmeye ihtiyacı vardır.

Başlattığımız hareketin adı '1000 günde memleket hareketi'dir. Alanında uzman, kafa yoran kişilerden oluşmaktır. 'Zafer' hazırlanmaktır. Hareketimizle zafere hazırlanıyoruz. Milletimizin isteklerini vizyonumuzla birlikte hareket edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde millet nasıl bizi finanse ettiyse yine edecektir.

4 Eylül'de Sivas'ta olacağız. Memleket hareketi başlatacağız. 1000 günde Memleket Hareketi'nin yol göstericisi Mustafa Kemal Atatürk olacaktır. Nerede olursak olalım gönlümüz her zaman Atatürk'tedir. Bu hareket aklı ve bilimi esas alacaktır. Bizim hareketimizde asla Atatürk düşmanları olmayacaktır.

'Ben gidersem ülke dağılır' diyenlerle 'ben gidersem parti dağılır' diyenlerin ortak noktaları oturdukları koltuklara duyduğu aşk. Hatalarını dışa bağlayanlarla, kendileri gibi düşünmeyenlerle Saray'ın adamı diyerek ihanetle suçlayanlar aynıdır.

Salıdan salıya iktidara ses çıkarmak, kolay yolu seçmek muhalefet olmaktan memnun olmak demektir. AKP çökerken, CHP bir seçenek kurtarıcı bir alternatif rolü görmüyor, CHP sadece bir gözlemci olarak olayı seyrediyor.

YANDAŞ KANALLARA ATTI

İnce basın toplantısını canlı yayınlayan yandaş TV kanalları içinse “Yandaş medyaya gelince. Bana olan yakınlığımız gözlerimi yaşartıyor. Ne kadar çok beni seviyormuşsunuz da ben anlayamamışım! Ama memleket hareketi gerçekleri haykırmaya başladığında ekranlarınızı bana kapatacağınızı biliyorum ama merak etmeyin memleket hareketi medyayı da özgürleştirecektir” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Muharrem İnce - Memleket Hareketi Muharrem İnce