HDP'li vekilden 'dağılın' diyen polise: Olay çay içmekse büyük eylem yapıyoruz

Silivri’de toplanan HDP’lilerin Edirne’ye yapacakları yürüyüş polis tarafından engellenmeye çalışıldı.

HDP’nin bugün Edirne ve Hakkari’den olmak üzere iki koldan Ankara’ya başlatacağı “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” için partililer bir araya geldi. Silivri’de toplanan HDP’lilerin Edirne’ye yapacakları yürüyüş polis tarafından engellenmeye çalışılıyor.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) AKP-MHP iktidarının baskıcı politikalarına karşı 1 Haziran’da açıkladığı “Demokratik Mücadele Programı” kapsamında bugün Edirne ve Hakkari olmak üzere iki koldan Ankara’ya başlayacak “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” öncesi partililer toplandı.

Silivri’de bir araya gelen HDP’lileri polis engellemeye çalışıyor.

HDP İstanbul İl Başkanı Erdal Avcı’nın da olduğu partililerle polis arasında gerginlik yaşandı.

Polis vekiller dışında herkesin dağılmasını istedi, HDP'liler duruma itiraz etti.

Polis, "Burada vekiller ve birer danışmanları haricinde kimse kalmasın." dedi.

HDP'liler ise "Siz müdahaleye geldiğinizde biz çay içiyorduk, olay çay içmekse büyük eylem yapıyoruz." diye yanıt verdi.

Yürüyüşü engelleme çabaları kapsamında günler öncesinden Edirne ve Hakkari’nin yanı sıra Tekirdağ, Van ve Kocaeli valilikleri kentin girişlere sınırlama getirip, yine bu kentlerin genelinde yapılacak her türlü eylem ve etkinliğe yasak getirmişti.

Bu yasak kararları ile yürüyüşlerin engellenmek istenmesine rağmen Edirne kolu yürüyüşü için HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekilleri ve parti yöneticileri saat 12.00’de Silivri Alışveriş Merkezi önünden Edirne’ye doğru yola çıkmaları bekleniyor.

Ancak polis yürüyüşe izin vermiyor.

Etiketler
Edirne HDP Lise Polis