RTÜK üyesi Konuralp: Doğru olan Şahin'in banka yönetim kurulu üyeliğinden çekilmesidir

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Okan Konuralp, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in Halk Bank Yönetim Kurulu’na atanmasına ilişkin konuştu.

RTÜK üyesi Konuralp: Doğru olan Şahin'in banka yönetim kurulu üyeliğinden çekilmesidir

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Okan Konuralp, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in Halk Bank Yönetim Kurulu’na atanmasına ilişkin “ Bu tercih, toplumun tüm kesimlerine doğru yayılan işsizliğin yarattığı ekonomik ve psikolojik sorunlarla mücadeledeki başarısızlığının kendi eliyle teşhiridir; liyakatsizliğin ve kibrin bir sonucudur” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Bakan Yardımcısı eski güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank yönetimine atanmasının ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi. RTÜK Üyesi Okan Konuralp'ten bu atamaya tepki geldi.

Konuralp, yaptığı açıklamada “Siyasi irade, hatırı sayılır ve düzenli gelire sahip isimlere kamu bankaları yönetim kurulu üyelikleri yoluyla ek gelir imkanı sağladı, sağlıyor. Bu tercih, toplumun tüm kesimlerine doğru yayılan işsizliğin yarattığı ekonomik ve psikolojik sorunlarla mücadeledeki başarısızlığının kendi eliyle teşhiridir; liyakatsizliğin ve kibrin bir sonucudur” dedi.

Şahin’in Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlendirilmesine “teşhirin parçası” nitelemesi yapan Konuralp, şu yorumu yaptı:

“Bir örnek olarak; Halk Bankasının, tv reklamlarındaki payı düşünüldüğünde, sadece kredi dağıtımında değil reklamların da nasıl dağıtılacağına ilişkin kararlarda Şahin’in söz sahibi olacak olması, kamu vicdani açısından sorunludur. Üstelik RTÜK, BDDK ile birlikte Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar listesinde yer almaktadır. Bu haliyle bile RTÜK Başkanının, bir başka görevlendirme yoluyla BDDK denetimine kendisini tabi kılması yanlıştır. Doğru olan; RTÜK Başkanı Şahin’in banka yönetim kurulu üyeliğinden çekilmesidir.”

Etiketler
Erdoğan'ın tepki çeken atamaları Ebubekir Şahin RTÜK