Gazeteciyi öğretmen sanıp azarlayan Konya Valisi’nin yeri değişti

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle 41 ilin valisi değişti. Konya’da katıldığı bir programda gazeteciyi öğretmen sanarak azarlayan Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak da Mülkiye Başmüfettişi görevine getirildi.

Gazeteciyi öğretmen sanıp azarlayan Konya Valisi’nin yeri değişti

Dün akşam saatlerinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile 41 ilin valisi değiştirildi. Bu değişiklikler arasında, Öğretmenler Günü'nde gazeteci azarlaması ile gündeme gelen Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak'ın olması da dikkat çekti.

ÖĞRETMEN DEĞİL GAZETECİ

Konya'da Öğretmenler Günü için düzenlenen programa katılan Vali Cüneyit Orhan Toprak’ın kürsüde konuştuğu sırada bacak bacak üstüne attığı için “Öğretmen gibi otur” diyerek uyardığı kişinin, yerel bir gazetede çalışan muhabir olduğu ortaya çıktı.

Vali Toprak konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

* Sen öğretmen misin? Öğretmen gibi bir otur da görelim. Böyle güzel duygularla geliyoruz, güzel hareketlerle karşılaşmak isteriz. Beni değil arkadaşlarını rencide ediyorsun. Bana göre hava hoş.

* Biz halen ilkokul öğretmenimizin bize destur edindirdiği hareketlerle hayatımızı devam ettiriyoruz. Biz onu hareketleriyle örnek alıyoruz ve öyle öğretmenler görmek istiyoruz.

* Yalan mı arkadaşlar? Yalansa söyleyin” ifadelerini kullanmış ve ardından tüm salon tarafından alkışlanmıştı.

MESLEĞİ BIRAKMIŞTI

Valinin uyardığı kişinin, Anadolu’da Bugün Gazetesi muhabiri Ali Kuş olduğu ortaya çıkmış hatta gazete yönetimi ile Vali Toprak'a çiçekli ziyarette bulunmuştu.


Muhabir Ali Kuş’un patronu Anadolu’da Bugün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Baydar, Konya Valisini makamında ziyaret ederek “Valimizin yanındayız. Valimizin yıpratılmaya çalışılmasının karşısındayız” demiş ve Kuş ise izne çıkarılmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından Kuş'un mesleği bıraktığı öğrenilmişti.

Etiketler
Resmi Gazete Konya Öğretmen