Koronavirüs şüphesiyle Ankara'uya acil iniş yapan THY uçağındaki 29 yolcuda hastalık belirtileri görüldü

Tahran'dan havalanarak İstanbul'a gelen 132 yolculu uçak, koronavirüs şüphesi ile Ankara'ya acil iniş yaptı. Uçaktaki 29 kişide koronavirüs belirtileri görüldüğü öğrenildi.

Türk Hava Yolları'nın Tahran'dan havalanarak İstanbul'a gelmek üzere hareket eden TK879 sefer sayılı yolcu uçağının 'koronavirüs' şüphesiyle Ankara'ya acil iniş yaptı.

Alınan bilgiye göre; uçaktaki 29 yolcuda koronavirüs belirtileri olduğu ve uçuş ekibinin acil iniş kararı aldığı öğrenildi. Uçağı karşılamak üzere çok sayıda sağlık ekibi hazır bulunduruldu.

Uçağı karşılamak üzere çok sayıda sağlık ekibi hazır bulunduruldu.

Yapılan tüm işlemler Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri koordinesinde yürütülüyor.

KUM'DAN GELEN 12 YOLCUDA ATEŞ SINIRIN ÜSTÜNDE

Uçakta 132 yolcu bulunduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre İran'ın Kum kentinden gelen 12 yolcuda ateş seviyesi sınırın üstünde. Sağlık Bakanlığı ekiplerince kontrollerin yapıldığını aktardı.

Saat 12.30 itibarıyla Sağlık Bakanlığı ekipleri, ikinci bir kontrol için uçağa giriş yaparken tarama sürüyor.

UÇAKTA 132 YOLCU VAR

TC-LOE kuyruk tescilli A330-300 tipi uçağın 10:45 sularında Esenboğa Havalimanı’na teker koyduğu ve tüm yolcuların taramadan geçirildiği belirtildi.

Yapılan tüm işlemlerin Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri koordinesinde yürütüldüğü ve bir yolcuda virüs şüphesi olduğu ifade edildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayımlanan talimatla Türk şirketlerinin İran’dan sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının taşınmasına izin verilmişti. Bu talimat doğrultusunda Covid-19 şüphesiyle karantinaya alınan yolcu ya da yolcuların Türk kimlikli olma olasılığının yüksek olduğu belirtildi. Uçakta 132 yolcu bulunduğu öğrenildi.

HASTANELERE SEVKEDİLDİLER
Uçakta bulunan yolcular ambulanslarla önceden karantina hastanesi olarak hazırlanmış olan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledildi.

THY seferleri Çin'e 29 Şubat'a, İran'a ise 10 Mart'a kadar iptal edildi

Türk Hava Yoları'nın (THY) resmi sitesinden yapılan açıklamada, Covid-19 kaynaklı seyahat kısıtlamalarına dair bazı güncel bilgiler paylaşıldı.

Çin ve İran seferlerinde düzenlemeler yapıldığına dikkat çeken THY, "Ana kara Çin'e düzenlediğimiz seferlerimiz 29 Şubat 2020 tarihine kadar durdurulmuştur. (İran seferlerimiz) Tahran'a düzenlediğimiz uçuşlarımız hariç bu ülkedeki tüm uçuş noktalarımıza olan seferlerimiz 10 Mart 2020 tarihine kadar iptal edilmiştir" açıklamasında bulundu.

THY ayrıca Türkiye Cumhuriyeti resmi makamlarınca alınan karar gereği son 14 gün içerisinde Çin ya da İran'ın Kum şehrinde bulunmuş yabancı ülke vatandaşlarının da Türkiye'ye kabul edilmeyeceğini bildirdi.

Mardin'de 'koronavirüs' iddialarına yalanlama

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, bir hastanın koronavirüs salgınına yakalandığı iddialarının asılsız olduğu bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında yer alan “Kızıltepe ilçesinde koronavirüs vakası olduğu ve acil servisin kapatıldığı” iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Açıklamada, "İlimizde koronavirüs tanılı hasta olmayıp, tüm hastanelerimiz kesintisiz hizmet vermektedir." ifadelerine yer verildi.

Kızıltepe Devlet Hastanesi acil servisinde de tedavi işlemlerinin rutin şekilde devam ettiği belirtildi.

Pegasus Hava Yolları Tahran uçuşlarını durdurdu

Pegasus Hava Yolları, koronavirüs nedeniyle Tahran seferlerini karşılıklı olarak 11 Mart 2020 tarihine kadar durdurdu.

Pegasus açıklamasında, haftanın her günü yapılan İstanbul Sabiha Gökçen-Tahran ve Tahran-İstanbul Sabiha Gökçen uçuşlarının 11 Mart 2020 tarihine kadar durdurulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bu tarihe kadar olan uçuşlar için bilet alan misafirlerimiz, değişiklik ve iade işlemlerini flypgs.com internet sitesinden, Pegasus Mobil uygulamasından ve 0850 250 67 02 numaralı çağrı merkezinden gerçekleştirebilmektedir." denildi.

Etiketler
Koronavirüs Ankara THY