Demirören'li Hürriyet'te sansür devam ediyor

Hürriyet, gazeteye görüş veren ve "YÖK kalkmalı" diyen Cambridge Üniversitesi’nde fizik profesörü olan Mete Atatüre'yi sansürledi.

Demirören'li Hürriyet'te sansür devam ediyor

Doğan Medya Grubu’nun Demirören Grubu’na satışının ardından grupta yaşanan değişiklikler devam ediyor. Özellikle Hürriyet'in yayın politikasındaki değişiklik göze çarpıyor. Gazete, satışın ardından ciddi anlamda bir habere imza atmadı.

Yapılan haberlerin ise gazete yönetimi tarafından sansürlendiği ileri sürülüyor. Bir süre önce Hürriyet Gazetesi'nde bir gazeteci, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile röportaj yapmak için girişimde bulundu ve gazete yönetimi de bu röportaja onay verdi. Röportaj için hazırlıkların tamamlandığı esnada ise, gazete yönetiminden muhabire röportajın iptal edildiği bilgisi verildi.

Bu olayın ardından bir başka sansür iddiası ise Hürriyet'in Pazar ekinde yaşandı. Hürriyet, Pazar ekinde yayımlanan “Gençler nasıl kurtulur?” başlıklı bir yazı için Cambridge Üniversitesi’nde fizik profesörü olan Mete Atatüre’den görüş aldı ancak Atatüre’nin görüşleri gazete tarafından sansürlendi.

Hürriyet’teki yazısını Twitter hesabından paylaşan Atatüre, “YÖK kalkmalı, üniversite yönetimi rektör/mütevelli heyeti mutlakiyetinden akademik senatolara kaymalı” görüşünün sansürlendiğini mizahi bir dille duyurdu.

Demirören'li Hürriyet'te sansür devam ediyor - Resim : 1

Demirören'li Hürriyet'te sansür devam ediyor - Resim : 2

Etiketler
Hürriyet Üniversite