Enkazdan annesiyle kurtarılan minik Yüsra, sağlık ekiplerine böyle seslenmiş!

Elazığ depreminde, babası ile kardeşinin hayatını kaybettiği enkazdan 24 saat sonra annesiyle birlikte kurtarılan Yüsra Yıldız'ın (2,5) arama- kurtarma ekibine 'acıyor' diye seslendiği ortaya çıktı.

Enkazdan annesiyle kurtarılan minik Yüsra, sağlık ekiplerine böyle seslenmiş!

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremde, Elazığ merkezde bulunan Mustafa Paşa Mahallesi’ndeki 5 katlı apartman çöktü.

Binada bulunan Yıldız ailesi de şiddetli depremde enkaz altında kaldı. Hüseyin Yıldız ile oğlu Onur’un hayatını kaybettiği depremde, enkaz altında eşi Ayşe ile küçük kızı Yüsra Yıldız ise yaralandı.

Anne ve kızına 24 saat sonra arama- kurtarma ekiplerinin titiz çalışmasıyla ulaşıldı. Enkazdan çıkarılan anne-kız, kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı.

“BEBEKLE DİYALOĞUMUZ, BİZİ DUYGULANDIRDI”

Ayşe Yıldız ile kızı Yüsra’nın kurtarılmasında görev alan ekipteki itfaiye eri Sedat Barutçu, yaşadıklarını anlattı. Yoğun, yorucu ve titiz çalışma sonucu enkazda Yıldız ailesinin iki ferdine ulaştıklarını belirten Barutçu, şu ifadeleri kullandı;

Deprem haberinin ardından kısa sürede Ankara’dan Elazığ’a geldik. Buraya gelir gelmez arama tarama faaliyetine başladık. Enkaz alanında da tespit ettiğimiz bölgelerde çalışmalara başladık.

Bu çalışmalarda özel anlar oldu. Yüsra bebek ile annesinin kurtarılması en özel anlardan oldu. Çünkü herkesin çocuğu, anne, babası var; duygusal anlar yaşadık.

Özellikle bebekle olan diyaloğumuz bizi hem duygulandırdı hem de kamçıladı. Çünkü küçük kız durmadan; ‘anne’, ‘baba’ ve ‘acıyor’ diyordu.

Bu sözleri bizde duygusal etki yarattı. Başarılı, özenli çalışmayla enkaz altındaki anne ve bebeği kurtardık.

Babası ve bir kardeşi vefat etmişti ama Yüsra bebek ile annesini kurtarmış olmak bizi mutlu etti.

Anne ile bebeğin kurtarılmasında görev alan diğer itfaiye erleri de enkazın 5 metre altına girip ardından 5 metre yatay tünel açtıklarını belirtti.

Etiketler
Elazığ