'Erdoğan kumar oynamayı sever ama bu riski o bile alamaz'

Yurttaş TV 'nin stüdyo formatında programının ilk konuğu Cem TV Haber Müdürü Gazeteci Atakan Sönmez oldu.

Yurttaş TV 'nin stüdyo formatında programının ilk konuğu Cem TV Haber Müdürü Gazeteci Atakan Sönmez oldu.

Atakan Sönmez , konuşmasına Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu'yu saygıyla anarak başladı.

Sönmez günümüzde yurttaş haberciliğinin önemine dikkat çekerek, "Neredeyse sokağın medyada hiç temsil edilmediği bir medya düzeninde Yurttaş TV çok kıymetli bir iş yapıyor. Uğur Mumcu da yurttaş için habercilik açısından çok değerliydi. Bugün yaşadığımız çorak medya, Uğur Mumcu gibi isimlerin yok edilmesinden dolayı yaşadığımız bir medya" dedi.

Atakan Sönmez, CHP'nin siyasi ayağın ortaya çıkarılması için Meclis'e verdiği önergenin ardından başlayan tartışmaları değerlendirdi. Son olarak Metin İyidil örneğini hatırlatan Sönmez, Reşat Petek'in başında bulunan bir komisyonun siyasi ayağı ortaya çıkaramayacağını vurguladı.

Gazeteci Atakan Sönmez , Kanal İstanbul projesi ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahında 13 dönüm arazi aldığını anımsatarak, "Yabancıya gitmesin diye kendisini, Osmanlı'nın padişahlık sistemi gibi mülkün sahibi olarak kendini görmeye başladığın zaman senin olmayan her şeyi yabancıya gitmiş gibi görüyorsun. Malesef Kanal İstanbul tartışması nda biz bunu görüyoruz" diye konuştu.

Siyasetin gündemindeki erken seçim tartışmalarına da değinen Sönmez, erken seçim öngörmediğinin dile getirerek, "Ancak Erdoğan eğer uygun bir hikayeye dönüştürülecek konjektür yakalarsa bir baskın seçimle yeni kurulan partiler inde seçime girme yeterliliği kazanmadan iktidarı belirleyebileceği zar atar. Erdoğan'ın en büyük başarısı seçim kazanmasıdır. Yeri geldiğinde Erdoğan zar atacak risk alıyor. Bunun en önemli örneği 7 Haziran seçimleri dir. Sayın Cumhurbaşkanı siyasi kumar oynamayı sever ama bu risk onun bile alamayacağı bir risk" ifadelerini kullandı.

Yurttaş TV'nin diğer videolarını izlemek için tıklayın.