Türkiye'den asker isteyen Fayez Al-Sarraj, Londra'da alışverişte görüntülendi

Mehmetçik Libya’daki ateşin içine giderken Trablus yönetiminin Başkanı Fayez Al-Sarraj'ın Londra'da alışverişte olduğu görüntüleri ortaya çıktı.

Meclis 2 Ocak Perşembe günü olağanüstü toplanarak Libya'ya Türk askerinin gönderilmesi için düzenlenen Cumhurbaşkanlığı tezkeresini oyladı. Ve tezkere AKP, MHP ve BBP'nin oyları ile kabul edildi. Mehmetçik Libya’daki ateşin içine giderken Trablus yönetiminin Başkanı Fayez Al-Sarraj'ın Londra'da alışverişte olduğu görüntüleri ortaya çıktı.

Libya’ya asker gönderilmesini düzenleyen Cumhurbaşkanlığı tezkeresi CHP, İYİ Parti, HDP, TİB, DP ve SP’nin ret oyuna karşın AKP, MHP ve BBP’nin desteğiyle 2 Ocak Perşembe günü kabul edildi. Tezkerenin oylamasına 509 milletvekili katılırken, 325 ‘kabul’ ve 184 ‘ret’ oyu çıktı.

Meclis'te çok sert tartışmalar yaşandı. Muhalefet kanadı bu tezkenin Mehmetçiği ateşe atmak olduğunu belirtti. AKP ise Türkiye'nin güvenliğinin söz konusu olduğunu iddia etti.

Türkiye'den askeri yardım isteyen Trablus yönetiminin Başkanı Fayez Al-Sarraj'ın TBMM'de bu tartışmalar yaşanırken yılbaşını Londra'da geçirdiği ortaya çıktı.

Fayez Al-Sarraj'ın Londra sokaklarında gezdiği, alışveriş yaptığı görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı. Bir kişi cep telefonu kamerası ile Fayez Al-Sarraj'ın bu görüntülerini çekti. Durumu fark eden Fayez Al-Sarraj paniğe kapıldı ve tepki gösterdi.

"BEDELİNİ BİZLER ÖDÜYORUZ"

Gazeteci İbrahim Varlı Twitter hesabından, "İktidarda kalması için tezkere çıkarılan Libya’daki Trablus yönetiminin Başkanı Fayez Al-Sarraj ailesiyle Londra’da alışverişte... Bu adamlar Londra’larda, Paris’lerde rahatça alışveriş yapsınlar diye bedelini bizler ödüyoruz..." dedi.

Türkiye'den asker isteyen Fayez Al-Sarraj, Londra'da alışverişte görüntülendi - Resim : 1

Etiketler
Libya Londra Türkiye