Gürol Türkmentepe, CHP Bornova için adaylığını açıkladı

Gürol Türkmentepe, CHP Bornova İlçe Başkanlığı adaylığını açıkladı.

Gürol Türkmentepe, CHP Bornova için adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Bornova İlçe Başkanlığı yarışına katılan genç isim Gürol Türkmentepe başvurusunu gerçekleştirdi.

Ege Medyası'nda yer alan habere göre; Gürol Türkmentepe Bornova İlçe Başkanlığı için başvurusunu tamamlayarak, ilçe örgütüyle bir araya geldi.

Yaptığı basın açıklamasına katılan büyük kalabalık açıklamanın miting havasında geçmesini sağladı.

Türkmentepe hesap veren bir yönetim anlayışını iktidar yapmak için yola çıktıklarına değinerek şöyle konuştu; “Bu bilinçle, hepimizin Bornovasında; Katılımcı demokratik bir örgüt yapısını kurmak için, çıktığımız bu yolda, kadınlarımızın daha etkin olacağı siyaset yapısını hayata geçirmek için, nüfusumuzun çoğunluğunu oluşturan gençlerimizin siyasette daha fazla söz sahibi olmalarını sağlamak, önlerini açmak, seslerine güç katmak için, çoğunluğa değil, çoğulculuğa dayanan demokratik yönetim anlayışını sürekli kılmak için, ötekileştirmelerin, kutuplaştırmaların olmadığı siyasi bir düzlem yaratmak, dayatmalara dur demek, geçit vermemek için yola çıktık.”

‘BAŞARILMAYANI BAŞARMAK İÇİN’

Türkmentepe, 17 yıldır ülkemizin temel değerlerinin derinden sarsıldığını, ekonomik kazanımlarının uçuruma sürüklendiğini söyledi. Türkmentepe; “Baskıcı ve despot bir siyasal iktidara karşı bir adım bile geri atmayan özgürlük ve ‘demokrasi’ sevdalılarına, Cumhuriyet Halk Partililere büyük görevler düşüyor. Siyasal iktidarın otoriter yönetim anlayışına karşı Bornova’da direnmek ve ilk genel seçimde partimizi iktidar yapma mücadelesine omuz vermek için, örgütümüzün desteğini istiyoruz. İlçe örgütümüzü birlikte yönetmek, sorunları, sıkıntıları birlikte aşmak, mutluluğu paylaşmak; yapılmayanı yapmak, başarılmayanı başarmak için parti büyüklerime, yoldaşlarımıza el uzatıyoruz. Liyakatı esas alan, emeği baş tacı yapan, sokağın nabzını tutan bir yönetim anlayışını hayata geçirmek için görev bekliyoruz” diye konuştu.

‘VİCDANINIZA EMANET OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM’

Yaşadığı kentin yurttaşlarına dokunan, sorunlarını bilen, gören, duyan bir örgüt yapısını inşa etmek için görev talep ettiklerinin altını çizen Türkmentepe; “Biz ülkesini düşünen kardeşçe bir yaşamı düşleyen hemşerilerimizin sesi olmak istiyoruz. Özgür iradeyi etkin kılmak, partililerimizi baş tacı yapmak istiyoruz. Örgütümüzle, kadın ve gençlik kollarımızla, Milletvekillerimizle, muhtarlarımızla, belediye başkanlarımızla, meclis üyelerimizle beraber, halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Bornova’mızda herkesi kucaklayacak, insanlarımızın yüreklerine ve vicdanlarına dokunarak onların sözcüsü ve öncüsü olacak bir siyaset anlayışını ortaya koymak istiyoruz. Cumhuriyet kazanımlarını ve Atatürk Devrimlerini korumak ve daha da ileriye taşımak istiyoruz. Partimizin genelde belirlediği politikaları, yerelde güçlü bir şekilde savunmak istiyoruz. Kentimizde mezhep, dil, din, ırk, cinsiyet, renk ayrımı yapmaksızın toplumsal barışın mimarlığını üstlenmek istiyoruz. 17 yıllık yıkıma dur demek; bu doğrultuda Bornova’mızdan, İzmir’imizden yükselecek güçlü bir sese omuz vermek istiyoruz. Ülkemizin, milletimizin, evlatlarımızın, geleceği adına hissettiğim sorumluluk duygumla, yarınlarımızı yeniden umutla inşa edeceğimize olan inancımla ve parti içi demokrasi anlayışına güvenle Bornova İlçe Başkanlığına adayım. Bu zorlu yarışta örgütümüzün takdiri, vicdanınıza emanet olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Etiketler
Bornova