Gaziemir Belediyesi, Belediye-İş Sendikasına karşı

Gaziemir Belediyesi, Belediye-İş Sendikası işçilerine karşı zabıtaları kullanarak, müdahalede bulundu.

Gaziemir Belediyesi, Belediye-İş Sendikasına karşı

Belediye-İş Sendikası, sendikaya üye işçilerle birlikte Gaziemir İlçesi’nde hem yürüyüş yapmak, hem de yaşadıkları sorunları anlatmak için broşür dağıtmaya başladı.

Bu yürüyüş ve broşür dağıtılması olayını haber alan Gaziemir Belediyesi, zabıtaları görevlendirerek, yürüyüşe ve broşür dağıtılmasına müdahale etti.

Görevleri, pazarları, esnafı ve işyerlerini denetlemek olan zabıta ekipleri, Gaziemir Belediyesi’nden gelen emir üzerine, Gaziemir Belediyesi Özel Harekât Birimi gibi, yürüyüş yapan, broşür dağıtmaya çalışan Belediye –İş Sendikası üyelerini engellemeye çalıştı.

Gaziemir Belediyesi Zabıtaları ve Belediye – İş Sendikası üyeleri arasındaki tartışmanın büyümesi üzerine olaya polis müdahale etti. Gaziemir sokaklarında, zabıtalar ve işçiler arasına giren polis, her iki tarafından birbirine zarar vermemesi için mücadele etti.

İşçiler, yasal haklarını kullandıklarını, Gaziemir Belediyesi’nde işçi olarak yaşadıkları sorunları Gaziemirli vatandaşlarla paylaşmaya çalıştıklarını belirtirken, karşı eylemde bulunan zabıtalar ise Gaziemir Belediyesi’nden gelen talimat üzerine, yürüyüşü ve broşür dağıtımını durdurmak zorunda olduklarını belirttiler.

Sendika Başkanı Ayhan Doğan Medya Ege'ye yaptığı açıklamada "Şu anda karakoldayız bu gün sabah kaymakamlıktan işten çıkarılan işçilerin hakkını savunmak adına bildiri dağıtmak için izin aldık, ancak bir süre sonra Gaziemir Belediye'sinin zabıtası ve bir çok belediye personeli olduğunu tahmin ettiğimiz sivil kişiler bize saldırdı.

Oysa ki biz izinlerimizi almıştık, bize yapılan saldırıyı kınıyoruz" dedi.

Etiketler
Sendika Gaziemir