‘Yeni vergiler bütçeye destek olacak’

Vergi Konseyi üyesi Dr. Bumin Doğrusöz, yeni vergi düzenlemelerinin temelinde bütçe açığını azaltmak olduğunu söyledi.

‘Yeni vergiler bütçeye destek olacak’

Vergi Konseyi üyesi Dr. Bumin Doğrusöz, yeni vergi düzenlemelerinin temelinde bütçe açığını azaltmak olduğunu söyledi.

Sputnik'ten Derya Yaşar'ın haberine göre, yeni vergi düzenlemesi teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edildi. Teklifin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından 2020 yılının ilk çeyreğinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Kanunla gelir vergisi tarifesinde çeşitli düzenlemeler yapıldı, oranlar artırıldı. Dijital Hizmet Vergisi ve Konaklama Vergisi adı altında iki yeni vergi kalemi oluşturuldu.

Kanunla ayrıca değeri 5 milyon lira üzeri tespit edilen mülklerden alınacak Değerli Konut Vergisi de hayatımıza girdi.

Vergi Konseyi üyesi Dr. Bumin Doğrusöz, yeni vergi düzenlemelerinin ayrıntılarını RS FM'de anlattı.

‘Dijital hizmetler vergisi bir eksiği dolduracak’
Bütün vergi düzenlemelerinin temelinde kamu giderlerini karşılamak ve bütçe açıklarını kapatmak amacının yattığını belirten Bumin Doğrusöz, yeni kanun teklifinin gerekçesinin de bütçe açığını azaltmak olduğunu söyledi.

Kamuoyunda çok konuşulan bazı vergi kalemlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede Doğrusöz, Dijital Hizmet Vergisini ise ayrı bir yerde tuttu.

Bütün dünyanın dijital ekonomiyi vergilendirme yoluna gittiğini ve pek çok Avrupa Birliği ülkesinde 1 Ocak 2020'den itibaren bu kapsamda vergilerin yürürlüğe gireceğini hatırlatan Dr. Bumin Doğrusöz, Türk vergi sistemindeki bu eksikliğin giderilmesinin amaçlandığını söyledi.

Etiketler
Vergi