Spor camiası tek yürek: 'Yaşasın Cumhuriyet'

Spor federasyonları ve kulüpler, yayımladıkları mesajlarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Spor camiası tek yürek: 'Yaşasın Cumhuriyet'

Spor federasyonları ve kulüpler, yayımladıkları mesajlarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının, şehit ve gazilerin saygı, şükran ve rahmetle anıldığı mesajlarda, 96'ncı yıl dönümü kutlanan Cumhuriyetin Ulu Önder'in izinde sonsuza kadar yaşayacağı vurgulandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımlanan mesajların bazıları şöyle:

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılı kutlu olsun

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları; milletimizin bağımsızlığını İstiklal Savaşı'nda tüm zorluklara karşı, inanç ve kararlılıkla verdikleri destansı mücadele ile kazandılar. Ülkemizin ve ulusumuzun geleceğini, 29 Ekim 1923'te kurdukları Türkiye Cumhuriyeti ile teminat altına alarak genç nesillere emanet ettiler. 'Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz' diyen Ulu Önder Atatürk'ün gösterdiği yolda; milli birlik ve beraberliğimizin en büyük güvencesi, Cumhuriyetimize sahip çıkmanın onurunu yaşıyor, aziz Türk Milleti'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz. Bu vesileyle; milletimize bu eşsiz vatanı bırakan Kurtuluş Savaşımızın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz."

BEŞİKTAŞ

Başkan Ahmet Nur Çebi'nin mesajı:

"Cumhuriyetimizin 96. Yılı Kutlu Olsun

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte büyük Türk ulusunun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. yıl dönümünün heyecanını ve gururunu yaşamaktayız. En büyük Beşiktaşlı Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin aydınlattığı yolda azimle ve kararlılıkla yürüyüşümüz sürecektir. Ülkemizin yüksek menfaatleri için kurumsal ve sportif olarak daha güçlü olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, milletimizi gururlandıran kazanımlar elde etme hedefimizi sergiliyoruz. Aziz vatanımız uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 96 yıldır ışıldayan ve milletimizin geleceğini aydınlatan Cumhuriyetimizin ilelebet yaşamasını diliyor, Türk ulusunun Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

GALATASARAY

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Milletimizin onurlu mücadelesinin sonucunda kurulan, aydınlanmanın ve çağdaşlaşmanın simgesi olan Cumhuriyetimizin 96. yılını kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk milletinin yeniden dirilişinin ifadesi olan Cumhuriyet, aynı zamanda Yüce Türk Milletinin 'Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür' olarak yaşama garantisidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Mustafa Kemal Atatürk ile kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, Ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz."

FENERBAHÇE

"Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun

Ey Atamızdan bizlere en büyük miras olan Cumhuriyet,

Bizler seni başımızın üstünde, göklerde, kalbimizde taşırız, nadide bir çiçek gibi.

Bağımsızlığımız, senin zarif süzülüşünde saklıdır!

Uğrunda feda ettiklerimiz, geçmişimiz, geleceğimiz, umudumuz ve

sevgimiz, kanımızı döktüğümüz renginde...

Ve sen yolumuzu aydınlatan nazlı hilal,

Özgürlüğümüzü ilan ettiğimiz bugünde, sen de tüm görkeminle, Cumhuriyet gibi parla!

Parla ki sana zincir vurmayı hayal edenler uykularından uyansın.

Parla ki gelecek nesiller nasıl bir destanı emanet aldıklarını anlasın,

Parla ki Cumhuriyetimiz, Atamızdan yadigâr ve ilelebet payidar kalsın!

Cumhuriyet Bayramımızın 96. onurlu yılı kutlu olsun!

Başta Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına ve vatanımız uğruna canlarını veren tüm şehitlerimize sonsuz saygı ile.

#CumhuriyetGibiParla"

TRABZONSPOR

Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun Cumhuriyet Bayramı mesajı

"Değerli Trabzonspor Ailesi,

Bugün kuruluşunun 96. yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyet, Türk ulusunun sarsılmaz birlik ve bütünlüğünün teminatı, çocuklarımızın barış, huzur ve demokrasi çatısı altında yaşamalarının en güçlü güvencesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, emsalsiz mücadelesi sonucunda kurduğu Cumhuriyetimizi bu vatan toprakları üzerinde yaşayan her yurttaşa miras bırakmıştır. Haliyle Cumhuriyetimize sahip çıkmak, korumak ve yaşatmak bizlere mükellef edinilen bir görevin yanında ayrıca onur mertebesidir. Trabzonspor Kulübü, kuruluşunun tohumlarını eken amatör spor geleneğinden bugüne ve bugün olduğu gibi yarın da Cumhuriyet'in ilke, kaide ve değerlerini benimseyen ve her koşulda sahip çıkıp koruyan bir camia olarak anılacaktır. Sporcusundan personeline camianın her bir ferdi, bu bayramın coşkusunu 1923 ruhu ve sevinci ile yaşayacaktır. Cumhuriyet'in 96. yıl dönümünde birlik ve beraberlik içinde olmanın eşsiz coşkusunun tüm milletimizce en derinden yaşanması temennileriyle..."

AYTEMİZ ALANYASPOR

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!"

BTCTURK YENİ MALATYASPOR

"Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Vatan uğruna canlarını siper eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Al Bayrağımız altında Cumhuriyetimizin 96. yıllı kutlu olsun"

DEMİR GRUP SİVASSPOR

"Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, milli irade gibi evrensel temel hak ve özgürlükleri milletimizle buluşturan ve 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi ile kurulan cumhuriyetimizin 96'ncı yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Binlerce yıl boyunca aynı toprak üzerinde sevgi, barış, kardeşlik ve hoşgörüyle kenetlenmiş büyük milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin payidar olması için tarih boyunca büyük mücadeleler verdi. Atalarımız tüm zorluklara rağmen Kurtuluş Savaşı'nda 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek cansiperane savaştı ve kahramanlık destanlarıyla bizlere kendi vatanımız üzerinde bağımsız yaşama hakkını miras bıraktı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi; 'Bugün hepimize düşen orta görev; ulusal değerlere, bilince, cumhuriyete sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır.' Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor ve ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz. Bize Cumhuriyet'i armağan edenlere sonsuz saygılarımızla..."

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR

"Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun..."

İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR

"Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ

"Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun! YAŞASIN CUMHURİYET!"

KASIMPAŞA

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz."

YUKATEL DENİZLİSPOR

"Geleceğe ümitle, geçmişe gururla, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde; nice 96 yıllara. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!"

ÇAYKUR RİZESPOR

"Cumhuriyetimizin 96. yaşını kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelenin tüm kahramanlarını minnet ve saygıyla anıyoruz."

ANTALYASPOR

"Türkiye Cumhuriyeti 96 Yaşında! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."

GÖZTEPE

"Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, emperyalizme karşı kazandığımız bağımsızlık mücadelesinde savaşan, şehit olan evlatlarımızı ve gazilerimizi saygı ve minnet ile anıyoruz. Cumhuriyet Bayramı'mız Kutlu Olsun."

MKE ANKARAGÜCÜ

"Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü silah arkadaşlarını ve bagımsızlığımız için mücadele eden kahraman Türk halkını minnet ile yad ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun! İmalat-ı Harbiye Spor Gücü"

GENÇLERBİRLİĞİ

"Bağımsızlık ateşi 96 yıldır yanıyor! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun"

İSTİKBAL MOBİLYA KAYSERİSPOR

"Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyoruz. #29Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir kutlama mesajı yayımladı. TBF Başkanı Türkoğlu'nun mesajı şöyle:

"29 Ekim 1923'te temelleri atılan Cumhuriyetimizin, 96'ncı yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emsalsiz fedakârlıklar ve kahramanlıklarla kurulan Cumhuriyetimiz; bu topraklar üzerinde yaşayan her yurttaşın en değerli mirasıdır. Cumhuriyetimizin her anlamda gelişmesi ve bütün değerleriyle sonsuza dek var olması, hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyet Bayramımızın 96'ncı yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."

ANADOLU EFES SPOR KULÜBÜ

"Cumhuriyetimizin 96. yılı kutlu olsun!"

KARŞIYAKA SPOR KULÜBÜ

"...Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır!" 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!

TOFAŞ SPOR KULÜBÜ

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun! #Atamizindeyiz"

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU

"Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümü olan bu anlamlı ve özel günde, milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, O'nun silah arkadaşları ve Cumhuriyetimizin var olması adına canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ve milletimize şükranlarımızı sunuyoruz."

ECZACIBAŞI SPOR KULÜBÜ

"Efendiler, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz." Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

VAKIFBANK SPOR KULÜBÜ

"Bağımsızlığın ve milli iradenin sembolü olan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizi koruyup ona sahip çıkan tüm vatan evlatlarına şükranlarımızı sunuyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!"

TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONU

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Aydın mesajında şu cümlelere yer verdi: "Şanlı bir tarihe, medeniyet birikimine sahip olan büyük milletimizin, özgürlük ve bağımsızlığının simgesi olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz. Çağlara medeniyet mührünü vuran milletimiz, milli mücadele sırasında yaşanan zor şartlara rağmen istiklalinden vazgeçmeyerek nasıl bir var olma şuuru ortaya koyduysa, zaman boyunca yaşadığımız ve yaşayacağımız her sıkıntılı dönemi de aynı ruh ve inançla aşmaya kararlı olduğunu tüm dünyaya 15 Temmuz'da ispatlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin azmi, bağımsızlığa olan özlemi birlik ve beraberliği sayesinde kurulmuştur. Ordumuzun huzur ve barış getirdiği Barış Pınarı Harekatı'nın başarısı yine tüm dünya gündemindeyken, Cumhuriyeti ilanı edişimizin 96. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Milletimizin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe, Türkiye Cumhuriyeti devletini ve milletini bölmek ve parçalamak isteyen hainlerin oyunları boşa çıkacaktır. Bu vesile ile, tarihin dönüm noktası olan Cumhuriyetin 96. yılını kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden şehitlerimizi, hayatta olan gazileri şükran ve minnetle bir kez daha anıyorum."

TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Çintimar mesajında şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyetimizin ilanının 96. yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutluyorum."

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU

"Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümünde milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasında, yaşatılmasında emeği bulunan herkesi rahmet ve minnetle anıyoruz."

TÜRKİYE İŞİTME ENGELLİLER FEDERASYONU

"Cumhuriyetimizin 96 yıl dönümünde Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz sehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm camiamız ve milletimizin bayramını içtenlikle kutluyoruz."

DHA