Cumhuriyet Bayramı İzmir'de coşkuyla kutlanacak... İşte İzmir'in 29 Ekim programı

İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda Leman Sam ve Yeni Türkü, Gaziemir’de ise Haluk Levent konser verecek.

Cumhuriyet Bayramı İzmir'de coşkuyla kutlanacak... İşte İzmir'in 29 Ekim programı

İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda Leman Sam ve Yeni Türkü, Gaziemir’de ise Haluk Levent konser verecek. Toplu ulaşım ücretleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 1 kuruş olarak belirlenirken saat 20.30’da 350 metrelik Türk bayrağı Gündoğdu Meydanı’na taşınacak.

İzmir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirilecek etkinliklere katılmak isteyen yurttaşlar için toplu ulaşım ücretlerini “1 kuruş” olarak belirledi. Sergiler, yürüyüş, konser ve fener alayından oluşan bir program hazırlandı. Bugün saat 10.00’daki tebrik törenini 10.30’daki geçit töreni izleyecek.

İzmirliler, bugün saat 20.30’da Konak Pier önünde açılacak 350 metrelik Türk bayrağını, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Gündoğdu Meydanı’na kadar taşıyacak. Meşale ve bayraklarla gerçekleştirilecek Fener Alayı’na ise İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu marşlarla eşlik edecek. Saatler 21.00’i gösterdiğinde ise Leman Sam ve Yeni Türkü sahne alacak.

GAZİEMİR’DE HALUK LEVENT KONSERİ

Cumhuriyet’in ilan edilişinin 96. yılı Gaziemir’de de belediyenin düzenlediği etkinliklerle kutlanacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Korteji ile başlayacak, Haluk Levent Konseri ile devam edecek.

ÇİĞLİ’DE CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

Çiğli’de ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıl dönümü kutlamaları kapsamında “Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü” düzenlenecek. Yürüyüşe Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, gaziler, siyasi partilerin temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile binlerce Çiğlili katılacak.

ÖDEMİŞ’TE COŞKULU KUTLAMA

Cumhuriyet’in 96. yılı Ödemiş’te de üç gün sürecek etkinliklerle kutlanacak. Ödemiş Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinliklerle kent merkezinin yanı sıra Kaymakçı, Birgi ve Ovakent’te fener alayları ve konserlerle 96. yıl coşkusu yaşanacak.

Ödemiş’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı üç gün boyunca devam edecek etkinliklerle kutlanacak.

APİKAM’DAN CUMHURİYET’İN 96. YILINA ÖZEL PANEL

Kutlamalar yarın da sürecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), “Cumhuriyetimizin 96 Yıllık Siyasi ve Ekonomik Birikimi” konulu bir panel düzenleyecek. Panelde, Cumhuriyet’in ilanından bu yana geçen 96 yıllık süreçte, siyasi ve ekonomik alanda gerçekleşen değişim ve gelişimlerle kazanımlar konu edilecek. Doç. Dr. Hasan Taner Kerimoğlu ve Dr. Mithat Kadri Vural’ın konuşmacı olarak katılacağı panelin moderatörlüğünü APİKAM Koordinatörü Hasan Tahsin Kocabaş yapacak. Panel 30 Ekim Çarşamba günü saat 18.00’de APİKAM Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Etiketler
İzmir Haluk Levent Konser Yeni Türkü