Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'sigara haramdır' tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'sigara haramdır' tepkisi

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun ekonominin gidişine yönelik açıklamaları şöyle:

"Saray sosyetesi meşhur bir sosyetedir biliyorsunuz. Başındaki kişi diyor ki "Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok" Doğru, saray için doğru. Lale Devri'ni yaşıyorlar. Onlar için iş değil, ihale önemli. Devletten ihaleyi alacaksın, köşeyi döneceksin.

Gariban vatandaşın çocuğu ne olacak? Anneler babalar boğazlarından kesmediler mi çocuklarını üniversiteye gönderirken? Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok diyorsun. Kendi çocukların için geçerli, saray için geçerli, bu fakir millet için geçerli değil!

Çalışma hakkı ve ödevi var Anayasa'da.Devlet çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek için, çalışmayı desteklemek, işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak için gerekli tedbirler alınır diyor. Bu tedbirler alınıyor mu? Hayır. İşsizlik 82 milyonun önünde duruyor ağır bir fatura olarak. Saraydakilerin hepsinin keyfi yerinde. Saray sosyetesinin bir kişinin işsiz olması halinde mutfaktaki yangından haberi var mı acaba?

Bu millet artık eti gramla alıyor, acaba saray sosyetesi bunu biliyor mu? 3 gençten 1'si işsiz. İşsiz sayısı 8 milyonu aştı. Bunlara kim iş verecek, nerede sosyal devlet? Sosyal devlet yok, saray devleti var. Çalışanların da yüzde 36'sı kayıt dışı. Bununla da mücadele yok. Sosyete damat var, damat TRT'ye çıkmış, "Hane başına düşen gelir 3 kat arttı" diyor. Allah akıl fikir versin.

İntihar eden vatandaşlar var, kepenk kapatan esnaflar var... Millet 5 kuruşa muhtaç hale geldi. Sarayınki çok artmıştır bunu biliyorum. Sarayda para her taraftan fışkırıyor. Ama fakir fukaranın evinde bu tablo yok.

Bir ülke üretmez borçla geçinirse Trump'ın tweetlerine mahkum kalır. Defalarca söyledik, tefecilere milyon dolar faiz ödendi. Fabrika kurulsa nolurdu o parayla? Türkiye üretecekti, her alanda söz sahibi olacaktı. Hiçbir devlet başkanı da kalkıp ülkenin ekonomisi üzerinden vurmayacaktı.

'SİGARA HARAM' TARTIŞMASI

Bütün bunlar ortada dururken, 'arabanızda sigara içmeyeceksin' diyorlar. Alışveriş yaparken 'poşete para vereceksin' diyorlar. Dertleri bu ikisi. Yangına buldukları çözüm bu. Sigara haramdır diye tutturdular, millet o sigarayı içmese senin bütçedeki açık daha da artacak.

Ayrıca şunu da söyleyeyim, o beyefendi haramın ne olduğunu bilmez. Kul hakkı yiyenden haram anlaşılmaz."

Etiketler
Sigara Kemal Kılıçdaroğlu