Kılıçdaroğlu'na flaş İzmir raporu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun özel görevlendirmesiyle İzmir’e gelen İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek kısa süre içinde ilçeleri ve sorunlu belediyeleri dolaşarak bir rapor hazırladı.

Kılıçdaroğlu'na flaş İzmir raporu!

Yerel seçim sonrası İzmir’de başkanlık koltuğuna oturan belediye başkanlarının çalışmaları sürüyor. Büyük bölümünün kadro ve personel politikasındaki yeni kararları siyasi olarak da şekillenince bazı yerlerde problemler ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “kimse aşından, işinden olmayacak” sözlerinin aksine bazı belediyelerde işçiler çıkartıldı. Belediye önünde yapılan eylem ve açıklamalar CHP Genel Merkezi’ne kadar ulaştı. Bunun yanında, CHP’li belediye başkanından görevi devralan yeni belediye başkanlarının bazıları aynı partiye mensup olan kadroları tasfiye etti.

Konunun basın yayın organları ve siyasi kanallardan CHP Genel Merkezi’ne ulaşmasının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu özel olarak konuyla ilgili rapor hazırlaması için İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek’i görevlendirdi. İstanbul’da partide görev yaptığı dönemlerde yerel yönetimler konusunda çalışmalar yapan Zeybek, İzmir’e sessiz sedasız gelerek sorunlu ilçelerin belediye başkanları ve parti yöneticileriyle görüştü. Zeybek’in hazırladığı geniş raporu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na sunacağı belirtildi. Ankara’ya dönen Zeybek, içinde belediye başkanlarının açıklamaları, eylemler, grev kararları, işten çıkartmalar, partililerin değerlendirmeleri ve yöneticilerin kanaatlerinin olduğu belirtilen geniş dosyayı genel merkeze iletti.



Etiketler
İzmir Kemal Kılıçdaroğlu Milletvekili