Hürriyet yazarından 'yerli oto' tepkisi

Hürriyet Gazetesi'nin otomotiv editörü Emre Özpeynirci, yerli otomobil ile ilgili gelişmelerin meslektaşları ile paylaşılmamasını eleştirdi.

Hürriyet yazarından 'yerli oto' tepkisi

Hürriyet Gazetesi'nin otomotiv editörü Emre Özpeynirci, yerli otomobil ile ilgili gelişmelerin meslektaşları ile paylaşılmamasını eleştirdi.

"Çok sorulduğu için yazıyorum" diyen Özpeynirci, "Yerli otoyla ilgili gelişmeleri ısrarla neden bizle yani otomotiv basınıyla paylaşmıyor ve sorularımızı cevaplamıyorlar bilmiyorum. İnanın sektöre ilişkin küresel gelişmeleri takip edip, yerinde gören bizler görüşlerimizle köstek değil destek oluruz." diye sitem etti.

Hürriyet yazarından 'yerli oto' tepkisi - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat bugün kişisel Twitter hesabında "Yerli otoyu gördük" notuyla, gazetesinin bugünkü nüshasında yayınlanan "Yerli oto Ar-Ge Bilişim Vadisi'nde" başlıklı bir haberi paylaşmıştı.

Haberde şu ifadeler yer alıyordu;

"Sanayi Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil prototipinin 1/4 ölçekli ilk modelini Hürriyet Ankara ekibine gösterdi. Henüz ticari bir sır olarak değerlendirildiği için aracın görüntüsünü paylaşmadıklarını belirten Varank, 'Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu, aralık ayında yürüyen prototipi Türkiye’ye sunmak istiyor' dedi.

Hürriyet Ankara bürosuna konuk olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil, teşvik modelleri, Uzay Ajansı gibi konularda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanlarını kabulüne ilişkin ayrıntıları aktaran Varank, 'Başkanlar bize organize sanayi bölgeleriyle olan konularını aktardılar. Bir de Kalkınma Ajanslarıyla olan projeler konuşuldu. Ama ben özellikle başkanlarımıza önemli bir konuyu aktardım. Kamu alımları yoluyla yerlileştirme önemli bir husus. Bir idare, ihaleye çıkarken, kendi şartnameleri var ama bize başvurabiliyorlar. Program kapsamında teknik destek veriyoruz, diyoruz ki, bu ihalenin şu kısımları Türkiye’de üretilebilir, şurada teknoloji işbirliği yapılabilir. Bunu önerdim. ‘Özellikle raylı sistem ihalelerinde tramvay, metro imalatı yapan firmalar var. Bunlar ortada dururken, gidip yabancı ürünleri almayın’ dedik' diye konuştu."

Etiketler
Hürriyet Otomobil Yerli otomobil