AP Başkanı'ndan kritik Brexit açıklaması

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, Britanya'nın Brexit anlaşması görüşmelerini tekrar başlatmak için girişimde bulunmadığını açıkladı.

AP Başkanı'ndan kritik Brexit açıklaması

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, Britanya'nın Brexit anlaşması görüşmelerini tekrar başlatmak için bir girişimde bulunmadığını söyledi.

T24'te yer alan habere göre; Britanya Başbakanı Boris Johnson bugün yaptığı açıklamalarda iki tarafın anlaşmaya varabileceği konusunda umutlu olduğunu söylemişti.

Avrupa Birliği'nin baş Brexit müzakerecisi Michel Barnier ile görüştükten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Sassoli, İrlanda ile yaşanan sınır problemine dair madde bulunmayan bir anlaşma yapılamayacağını vurguladı. AP Başkanı Sassoli, Britanya'nın konu ile ilgili bir alternatif sunmadığını ifade etti.

Sassoli'nin açıklamalarının Londra'nın "gümrük anlaşması konusunda ilerleme kaydedildi" bilgilendirmesinden kısa süre sonra gelmesi dikkati çekti.

Johnson'ın parlamentoyu tatil etme kararının hayata geçmesi Brexit sürecinin geleceğiyle ilgili soru işaretleri yaratırken, Sassoli "çok fazla esnemezlik olduğunu" söyledi.

"Hedefimiz Britanya'nın sistemli bir şekilde ayrılması, bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz" diyen Sassoli, "Anlaşmasız Brexit olacaksa bu tamamen Britanya'nın sorumluluğundadır" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Brexit Avrupa Parlamentosu