AKP'li belediye parasını ödemedi, ay yıldızlar söküldü

Alacağını tahsil edemediğini iddia eden firma, orta refüjlerdeki ay yıldızlı ışıklandırma figürlerini söktü.

AKP'li belediye parasını ödemedi, ay yıldızlar söküldü

Alacağını tahsil edemediğini iddia eden firma, orta refüjlerdeki ay yıldızlı ışıklandırma figürlerini söktü.

Niğde Adım gazetesinin haberine göre Niğde Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Dr. Sami Yağız Caddesi’ndeki orta refüjlere yaptırdığı ay yıldız figürlü ışıklandırmalar, ücretini tahsil edemediği gerekçesiyle firma görevlileri tarafından söküldü.

İmam Hatip Meydanı’ndan Hükümet Meydanına kadar olan bölümdeki ay yıldızlı figürleri, vatandaşları şaşkın bakışları arasında söken görevliler, araya emniyet ve belediye görevlilerinin girmesiyle söküm işlemini bu hafta içine kadar erteledi.

187 BİN TL ALACAK

Belediye Başkanlığına ihtar çeken firma, alacağı olduğunu iddia ettiği 187 bin lirayı tahsil edemez ise cadde üzerindeki 185 ay yıldız figürü ile birlikte Ayhan Şahenk Caddesi’ndeki 25 ardıç ağacı, TOKİ ve Üniversite kavşaklarındaki 2 adet göbek lambalarını da sökecek.

GEÇEN YIL RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİNDE YAPILMIŞTI

Edinilen bilgiye göre Niğde Belediyesi 2018 yılında şehrin işlet caddelerinde hem ışıklandırma hem de estetik bir görünüm kazandırmak için orta refüjlere ay yıldızlı figürler, büyük kavşaklara da yine estetik bir görünüm kazandıran göbek lambaları taktırdı. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayı öncesinde ayrıca Ayhan Şahenk Caddesi’ne de 25 adet ardıç ağacı dikildi.

İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ

İddiaya göre dönemin Belediye Başkanı Rıfat Özkan’ın talimatıyla hizmet alımı yöntemiyle yapılan bu işler için ihale açıldı. İhale Kanunu’nun 21/F maddesine görev yapılan ihale iptal edildi. Daha sonra teklif usulüyle yapılan ihaleyi Nevşehir merkezli bir firma kazandı.

Firma, ihale şartlarına göre adı geçen cadde ve bulvarlarda ışıklandırma, göbek lambaları ve ardıç ağacı dikimlerini gerçekleştirdi.

MUHASEBE FATURALARI İADE ETTİ

Firma yetkililerinin iddiasına göre İstasyon Caddesi’nde yapılan işlerin ücreti, geçen yıl ilgili firmaya ödendi. Ancak diğer cadde ve bulvarlarda yapılan hizmet alımı işiyle ilgili faturaların Niğde Belediyesi Muhasebe Müdürlüğü tarafından firmaya iade edildiği öğrenildi. Faturalar firmaya iade edildiği için yapılan işlerle ilgili ödeme yapılmadı.

Bunun üzerine firma, Niğde Belediyesi’nin atölyesinde tutulan malzemelerinin bir bölümünü iade alarak, Niğde Belediyesi’nden alacağı olan 277 bin TL’nin 90 bin TL’sini bu şekilde tahsil etti.

Kalan 187 bin TL’yi yaklaşık 1 yıldır tahsil edemeyen firma geçtiğimiz hafta içinde Niğde’ye gelerek Dr. Sami Yağız Caddesi’nde söküm işlemlerine başladı. Firma yetkilileri, cadde üzerindeki orta refüjlerin ışıklandırma direklerinin üstündeki ay yıldızlı figürleri sökmeye başladı. Firma görevlileri İmam Hatip Meydanı’ndan Hükümet Meydanı’na kadar olan bölümdeki ay yıldızlı figürleri sökerken, olaya polis müdahale etti. Niğde Belediyesi’nden yetkililerin de devreye girmesiyle birlikte söküm işlemleri ertelendi.

ŞİMDİ NE OLACAK

Firma yetkililerinin, konuyla ilgili olarak Niğde Belediyesi’ne ihtar çektiği ve bu hafta içinde ödeme yapılmaz ise hizmet alımı yöntemiyle gerçekleştirilen tüm işlerle ilgili söküm ve yıkım işine başlanacağı öğrenildi.

Etiketler
Para