Devr-i sabık yaratmak nedir? Devr-i sabık ne demek?

Erdoğan’ın Büyükşehir Belediyesi Başkanları ile yaptığı toplantıda kullandığı “devr-i sabık” ifadesi, günün en çok merak edilenleri arasında yer aldı. Devr-i sabık nedir? Detayları haberimizde...

Devr-i sabık yaratmak nedir? Devr-i sabık ne demek?

Devr-i sabık kelimesi AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Büyükşehir Belediyesi Başkanları ile yaptığı toplantıda kullanıldı. Erdoğan’ın konuşması sonrası devr-i sabık kelimesinin anlamı merakla araştırılıyor.

İşte Erdoğan’ın açıklaması:

Hepimizin bulunduğumuzun yerler polemik siyaseti değil, eser siyaseti üretme makamlarıdır. Çalışmadan, çabalamadan, eser vermeden yapılan siyaset, şehirlerimize ve insanlarımıza vakit kaybettirmekten, ülkemizin enerjisini heba etmekten öte bir işe yaramaz.

Belediye başkanlarının görevi, devri sabık peşinde koşmak değil, şehirlerine en güzel, kalıcı, verimli hizmetleri getirmek için çalışmaktır.

DEVR-İ SABIK NEDİR?

Devr-i sabık, 'eski devir' anlamına gelmektedir.

Göre gelenlerin kendisinden önceki dönemde görev yapanları potansiyel suçlu gibi görmesi ve buna göre davranmasına Türk siyasi jargonunda devr-i sabık yaratmak denmektedir.

Bu kavram etkin olarak 2. Meşrutiyet sonrası Türk siyasi hayatına girmiştir.