Süleyman Soylu'dan 'hediye' yanıtı: Nereye girdiğimi de bilmem

Süleyman Soylu, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman'dan hediye aldığı iddialarına yanıt verdi.

Süleyman Soylu'dan 'hediye' yanıtı: Nereye girdiğimi de bilmem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman'dan hediye aldığı iddialarına ilişkin konuştu.

Soylu, "Böyle bir hediyeyi ben de arıyorum. Ne devlet adamlarına böyle bir şey yapılır, ne de devlet adamları böyle şeyleri kabul eder. Paçayı kaptırırsak bu millet bize hesabını sorar. Sadece iftar yemeğine uğradım. Ben binlerce esnaf ziyaret ederim. Nereye girdiğimi de bilmem" dedi.

THK ve Kızılay'a yönelik başlatılan soruşturmaya da değinen Soylu, "THK meselesi maalesef girdaba girmiş bir meseledir. Yakın döneme dair usulsüzlükler tespit edildi. THK'nın yönetimi boşluktadır 26 Haziran'dan itibaren. Mahkemeler devam ediyor.

Bu dönem içinde yapılan ihbar ve şikâyetlere ilişkin son döneme ilişkin de denetimlere başladık. Denetimler devam ettiği andan itibaren kendine ait bir süreci vardır. Burada yönetimsel bir problem var." ifadesini kullandı.

Soylu, "Yurt içindeki terörist sayısı 600’ün altında düştü. Sınırlarımızın dışında on yıllardır Türkiye'ye oyun kurmaya çalışanların tepesine iniyoruz" diye konuştu.

Etiketler
Mardin Süleyman Soylu