İmamoğlu'ndan yandaş medyaya: Sizin soramadığınız soruyu iktidara soruyorum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu'ndan yandaş medyaya: Sizin soramadığınız soruyu iktidara soruyorum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'deki İBB binasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu, bir gazetecinin istihdam yaratma sorusuyla ilgili şöyle konuştu;

"Bölgesel istihdam ofisleri kuruyoruz. İnsanları meslek sahibi yapıp onlara uygun iş bulacağız. İstanbul şehri, gençler ihmal edilmiş. 5 yıl içerisinde sistemli bir şekilde iş bulacağız.

Ben sizin soramadığınız soruyu iktidara soruyorum; Umuyorum ki iktidar da işsizlere nasıl iş bulacağı konusunda önümüze inandırıcı bir takvim koyar. Zira ekonomi çok kötü durumda. İBB başkanına laf atmakla bu sorunlar çözülmüyor."

SEL BASKINI

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaşanan sel felaketiyle ilgili "Sorunu sel olduktan sonra değil, öncesinde üretelim dedik. 2017'den sonra kimse elini kıpırdatmamış. İlk defa bir belediye baskından sonra esnafı ziyaret etti. Altyapı problemini çözeceğiz.

Tatil konusu yeterince konuşuldu. Herkes bir yorum yaptı. Biz işimizin başındayız." dedi.

ESENLER OTOGARI

Ekrem İmamoğlu, "Esenler otogarının sahibi İBB. İhmal edilmiş alanlarda yaşananların bir örneğidir bu. İBB yeni otogar düzenin oluşmasıyla ilgili oradaki sektör temsilcileriyle ortak çalışacağız." şeklinde konuştu.

Toplu taşıma araçları ve servislerle ilgili bir soruya İmamoğlu, “Bugün UKOME toplantımız var. Bu toplantıda arkadaşlarımız yoğun bir çalışma yürütüyor. Özellikle servis araçları, taksiler ve minibüslerle ilgili 2 yıla yakındır zam yapılmayan servisler bunun dışında bir süreç içeresinde. Esnafımızı da düşünen milletimizi de düşünen ki diğer toplu taşımalar da zam yapmaksızın bu araçlarla ilgili bugün UKOME'de bir görüşme yapılacak ve bir karara bağlanacak. Vatandaşımız lehine onları da koruyan ama bu işi yapan insanların da işi yapabilme kapasitelerine ve kalitelerine düşürmeyen bir oranda bir zam yapılacak" yanıtını verdi.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu