Dolarda ani yükseliş

Asya Piyasalarının açılmasıyla beraber kısa süre içerisinde TL/ dolar paritesinde sert bir oynama meydana geldi.

Dolarda ani yükseliş

Asya Piyasalarının açılmasıyla beraber kısa süre içerisinde TL/ dolar paritesinde sert bir oynama meydana geldi.

Asya Piyasalarının açılmasıyla lira dolar kuru karşında hızla değer yitirdi. Dolar, Türkiye saatiyle 01.00-1.39 arasında 5.78 seviyesinden 6.39’a çıktı. Bankaların stop-loss'u (zarar durdurma) ile yeniden 5.80 düzeyine geriledi.

Dolar / Türk Lirası (TL) kurunda, gece (25 Ağustos Pazar’ı 26 Ağustos Pazartesi’ye bağlayan gece) ani bir artış yaşandı. 5.70-5.80 seviyelerinde seyreden dolar kuru bir anda 6.39 seviyesini gördü.

25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gecede Asya Piyasalarının açılmasıyla beraber kısa süre içerisinde TL/ dolar paritesinde sert bir oynama meydana geldi. Japonya’da borsanın açılmasıyla beraber lira dolar kuru karşında hızla değer yitirdi. 23 Ağustos Cuma gününü 5.78 seviyesinde kapatan dolar kuru Türkiye saatiyle 01.00-1.39 arasında 5.78 seviyesinden 6.39’a çıktı. Bankaların stop-loss (zarar durma emri) ile işlemleri durdu. Bu adımın ertesinde dolar kısa süre içerisinde yeniden 5.80 düzene geriledi. ABD ile Çin arasında devam eden ticaret savaşında artan tansiyonun bu artışta payı olduğu dünüşünülüyor. Ancak lirada neden böylesi sert bir değer kaybı yaşandığı sorusuna ticaret savaşında artan tansiyon yeterli bir cevap sunmuyor.