'Hastanede 10 gündür MR çekilemiyor'

CHP'li Yarkadaş, Sultan Abdülhamit Han Hastanesi'ne giden hastaların mağduriyetine dikkat çekti. Yarkadaş, Sağlık Bakanı Koca'ya da tepki gösterdi.

'Hastanede 10 gündür MR çekilemiyor'

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, Haydarpaşa Sultan Abdülhamit Han Hastanesi'nde 10 günden bu yana MR çekilemediğini belirterek duruma tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından AKP'nin sağlık politikalarını eleştiren Barış Yarkadaş, "İstanbul'un tam göbeğindeki bir hastanede 10 gündür MR çekilemiyor. Cihazın bozuk olduğu söyleniyor, çözüm ise üretilmiyor" dedi. Yarkadaş, MR cihazının neden çalışmadığına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadığını da belirtti.

"20 KİLOMETRE YOL GİDİYORLAR"

Yarkadaş şu ifadeyi kullandı:

"Haydarpaşa GATA'nın adını değiştirip Sultan Abdülhamit Han Hastanesi yaptınız ama 10 gündür çalışmayan MR cihazı için bir çözüm bulamadınız!

Hastalar, MR çektirmek için 20 kilometre ötedeki Sultanbeyli'ye ya da Kartal'a gidip çözüm arıyor. 'Sağlık devrimi'n bu muydu AKP!"

"YURTTAŞLAR ÇÖZÜM ARIYOR"

Yüzlerce hastanın MR cihazı çalışmadığı için mağdur olduğunu belirten Yarkadaş, "Tedavi olmak isteyen yurttaşlarımız, çevre ilçelerdeki hastanelerde çözüm arıyor. 500 metre ötedeki Haydarpaşa Numune'de de aşırı yoğunluk olduğu için sadece 'acil' hastalara hizmet verebiliyor. Yurttaşlarımız kapı kapı dolanıp MR çektirmeye çalışıyor" ifadesini kullandı.

Yarkadaş, "AKP'nin sağlık politikası, sözde yönettiği hastanelerde öldü. Cenaze ise sahipsiz kaldı" diye konuştu.

AKP'Lİ BAKANA TEPKİ

CHP'li Yarkadaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya da seslenerek "Kendi hastanenizde MR cihazı 15 gün çalışmasa bu duruma seyirci kalır mıydınız? Yoksa, yoksulların MR çektirememesi sizi ilgilendirmiyor mu?" diye sordu.

BAŞHEKİM'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan, Yarkadaş'ın sosyal medya paylaşımı sonrası kendisini arayan Sultan Abdülhamid Han Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Rıza Odabaş, "MR cihazımızın biri 1 gün, diğeri ise 2 gün çalışmadı. Ancak arızayı giderdik ve faaliyete soktuk. 10 gün değil 3 gün sorun yaşandı" açıklamasını yaptı.

Odabaş, CHP'li Yarkadaş'a "Hastalarımız bugünden itibaren hizmet almaya devam edecekler" bilgisini de verdi.

Etiketler
Hastane