Trump'ın fuhuştan tutuklu arkadaşı cezaevinde intihara kalkıştı

ABD'de seks amaçlı insan ticareti ile suçlanan milyarder işadamı Jeffrey Epstein, New York'taki cezaevindeki hücresinde yarı baygın bir halde bulundu.

Trump'ın fuhuştan tutuklu arkadaşı cezaevinde intihara kalkıştı

NBC News'ün iki kaynağa dayandırdığı habere göre; boynunda yara izleri bulunan işadamı intihar teşebbüsünde bulunmuş olabilir.
NBC’ye konuşan başka bir kaynak ise yaraların ciddi olmadığını ve Epstein’ın başka bir yere nakledilmek için böyle bir şey yapma ihtimalinin araştırıldığını söyledi.

The Daily Beast sitesinin bir kaynağa dayandırdığı haberde, 66 yaşındaki Epstein’ın, Manhattan’daki Metropolitan Cezaevi’nde önce genel mahkûmların arasına koyulduğu fakat diğer tutuklular tarafından tehdit edilince hücreye alındığı belirtildi.

Jeffrey Epstein, bu ay başında kendisine yöneltilen komplo ve insan ticareti suçlamalarını kabul etmemişti.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi Yargıcı Rirchard Berman, savcıların “kaçma ihtimali var ve halk için tehdit ediyor” iddiasını yerinde bularak, Epstein’ın kefaletle serbest kalma talebini reddetmişti.

8 Temmuz’da Manhattan’daki Federal Mahkeme’de Epstein’a 45 yıla kadar hapis cezası öngören komplo ve seks amaçlı insan ticareti suçlamaları yöneltilmişti.

İddiaya göre; 2002-2005 arasında Epstein, Manhattan’daki malikanesinde ve Palm Beach’teki konutunda en küçüğü 14 yaşında olan onlarca reşit olmayan kıza cinsel istismarda bulundu.

Etiketler
Cezaevi New York