Huawei sunucu çipleri için ekosistem kuracak

Huawei, ARM tabanlı sunucu çiplerine yönelik bir ekosistem inşa etmek için 436 milyon dolar yatırım yapacak.

Huawei sunucu çipleri için ekosistem kuracak

Huawei Salı günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki beş yıl içinde ARM tabanlı sunucu çiplerine yönelik bir ekosistem inşa etmek için 3 milyar yuan (436 milyon $) yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, ARM mimarisi İngiliz şirketi Arm Holdings tarafından geliştirilen akıllı telefonlarda ve tabletlerde yaygın olarak kullanılan bir mikroçip tasarımı.

Huawei'nin Kunpeng 920 adlı ARM tabanlı merkezi işlemci birimi Ocak ayında tanıtılmıştı. Daha büyük bilgi işlem kapasitesi için artan talebi karşılayacak olan Kunpeng 920 Intel'in x86 tabanlı işlemcilerinin egemen olduğu hızla büyüyen pazarda veri merkezleri için ARM mimarisine dayalı sunucu yongaları oluşturmak için tasarlandı.

Huawei, Ocak ayında, Kunpeng 920’nin enerji maliyetlerini büyük ölçüde azaltarak enerji verimliliğinde sektördeki emsallerine göre yüzde 30 daha iyi olduğunu açıklamıştı.

Pazar araştırması şirketi Forrester'ın analisti Danny Mu, ARM tabanlı çiplerin, Huawei'nin bilgi işlem girişimlerine iyi birer tamamlayıcı olarak hizmet edebilecek özel işletmeler için olduğunu söyledi. Mu, “Huawei, yazılım ve uygulamaların yer aldığı ARM tabanlı bir ekosistemi geliştirme çabalarını hızlandırarak doğru yönde ilerliyor” dedi.

Huawei, 2018'de dünya genelinde 900.000'den fazla sunucu sattı ve son altı yılda ise toplam sevkiyatı 3.56 milyon adede ulaştı.

Etiketler
Huawei