Alevi dedesi Mehmet Özdurmaz: Cemevi caminin karşıtı değil Kabe’nin temsilidir

İstanbul Tuzla’da Al-İ Aba Cemevi dedesi Mehmet Özdurmaz ve Al-İ Aba Vakfı Başkanı Timuçin Gültekin aleviliği, alevilerin sorunlarını ve hayata geçirmeye çalıştıkları ilim, kültür ve bilim yuvası olan cemevi projesini anlattı.

Alevi dedesi Mehmet Özdurmaz: Cemevi caminin karşıtı değil Kabe’nin temsilidir

İstanbul Tuzla’da Al-İ Aba Cemevi dedesi Mehmet Özdurmaz ve Al-İ Aba Vakfı Başkanı Timuçin Gültekin aleviliği, alevilerin sorunlarını ve hayata geçirmeye çalıştıkları ilim, kültür ve bilim yuvası olan cemevi projesini Bizim TV‘ye anlattı.

Yaklaşık 4 yıldır inşası devam eden cem evinde ibadet alanlarının yanı sıra eğitim öğretim için derslikler, konferans salonu, büyük bir aş evi ve misafirhane bulunuyor.

Cemevi dedesi Mehmet Özdurmaz, burada yoksulların yemek yiyebileceğini, gençlerin eğitim öğretim için sayısız kaynak ve ders bulabileceğini belirterek projelerinin bitmesi halinde Türkiye’de örneği olmayan bir sistemin hayat bulacağını belirtiyor.

Al-İ Aba Vakfı Başkanı Timuçin Gültekin de Alevi Bektaşi kültürünün bu çatı altında daha nitelikli bir şekilde gelişeceğinin altını çizerek, “Gençlerimizi cemaatlerin kucağından kurtarmak için önemli bir adım. Bu bir tohum bunu yeşertmek yine toplumun elinde” diyerek projenin bir an önce can bulması için çabaladıklarını söylüyor.

İstanbul Tuzla’daki cemevinde her perşembe günü Alevi yurttaşlar ibadetlerini gerçekleştiriyor.

Öte yandan cemevinde cenaze hizmeti de veriliyor.

Etiketler
Alevi Tuzla