CHP Antalya'dan gözaltı açıklaması

Muhittin Böcek’in seçim ekibinden 7 CHP’li sabah erken saatlerde gözaltına alındı. CHP Antalya İl Örgütü'nden gözaltılara ilişkin açıklama geldi.

CHP Antalya'dan gözaltı açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan ve mazbatasını alarak göreve başlayan Muhittin Böcek’in seçim ekibinden 7 CHP’li sabah erken saatlerde gözaltına alındı. CHP Antalya İl Örgütü'nden gözaltılara ilişkin açıklama geldi.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Menderes Türel'in eşi Ebru Türel’in sosyal medyaya düşen bir ses kaydı hızla yayılmıştı. Ses kaydındaki “Otobüslere bineceksiniz. Bineceksiniz, konuşacaksınız, ineceksiniz. Erkekler de kahvelere gidip bunları konuşacak. Peki neyi konuşacaksınız. Mesela; PKK'lılar CHP'lilerin listesinde. ya bunlar seçilirse ya adam baksana eşbaşkanları bundan sonra İstanbul'u, Ankara'yı HDP yönetecek diyor. Tehdit ediyor. Bunları söyleyeceksiniz, lafları yazın. Tamam mı” sözlerini Ebru Türel’in belediye çalışanlarıyla yaptığı bir toplantıda sarf ettiği belirtilmişti.

DHA’nın haberine göre ses kaydı üzerine Menderes Türel, kaydın yasa dışı yollarla elde edilerek montajlandığını ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunup, Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu. Bu şikayet üzerine bugün Muhittin Böcek’in seçim ekibinden 7 CHP’li sabah erken saatlerde gözaltına alındı.

Gözaltılara ilişkin CHP Antalya İl Örgütü'nden açıklama geldi. Açıklamada şunlar ifade edildi;

"31 Mart yerel seçimlerinde sosyal medyada paylaşılan Ebru Türel’e ait olduğu iddia edilen ses kaydı ile ilgili olarak arkadaşlarımız gözaltına alınmışlardır. Gözaltıların sebebini tam olarak bilmiyoruz, ancak şikayetin temelinin siyasi olduğunu düşünüyoruz. Avukatlarımız sabahtan beri konuyu takip etmekteler. Onlardan gerekli bilgileri bekliyoruz. Asayiş Şube’ye kimlerin getirildiğini bilmiyoruz. Avukatlarımız şimdi içeriye alındılar. Bize gelen ilk bilgilere göre Ebru Hanım’ın (Türel) seçim öncesi sızan ses kaydı ile ilgili olduğu ve özel hayatın gizliliği İle ilgili bir şikayette bulunulduğudur. Menderes Bey ve Ebru hanım böyle bir kayıt var ve bu kayıt bizim özel hayatımızın gizliliğine aykırı diye şikayette bulunmuşlar fakat bu konunun bizim arkadaşlarımızla ilişkisini nereden kurmaya çalışıyorlar bunu anlamak mümkün değil, öyle bir toplantıda bizim arkadaşlarımızın bulunma ihtimali yok. Eğer böyle bir kayıt sızdıysa, içerideki toplantıda olan kişilerden birisi sızdırmıştır. Fakat şu an 7 kişinin Asayiş Şube’de olduğunu öğrendik. Ne için alındıklarını birazdan öğreneceğiz. Avukatlarımız süreci takip ediyor. Konuyla ilgili detaylı bilgi alınca, geniş bir açıklama yapacağız."

Etiketler
Antalya Gözaltı Muhittin Böcek Seçim