Binali Yıldırım'dan vergi çıkışı

Sarayın İBB Başkan adayı Binali Yıldırım "İstanbul’un toplanan vergiden aldığı gelir payının artması lazım." dedi.

Binali Yıldırım'dan vergi çıkışı

31 Mart yerel seçimine sayılı günler kaldı. Saray İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Ertuğrul Özkök'e konuştu.

Yıldırım belediye başkanının siyaset yapmaması gerektiğini söyledi. Yıldırım ayrıca İstanbul'dan daha fazla vergi alınması gerektiğini savundu. Yıldırım söyleşisinin ilgili bölümü şöyle:

"“Bir güzel haberim var. Yapılan bir saha araştırması, ciddi bir araştırma, şunu gösterdi. Her türlü zorluğuna, sıkıntısına rağmen İstanbul, dünyada en fazla merak edilen, en fazla görülmek istenen 5. şehir olarak gözüküyor. İstanbul’un kendisinden, tarihinden, kültüründen, coğrafyasından kaynaklanan bir özelliği var. Küresel şirketlerin dünyadaki değişik yerlerde işlerini yönetecekleri en uygun yer İstanbul’dur. Buradan 3-4 saat uçuşla 60’a yakın ülkeye ulaşıyorsunuz. Bunlar gelişmiş teknolojilere talebi yoğun olan ülkeler. Bu şirketler pekâlâ buradan yönetilebilir. Benim iddiam şu. İstanbul’u yatırım yapılacak cazip şehirler arasına sokacağım. Bunu da o insanlara sadece yemek yaparak sağlayamazsın. Yatırımcıların beklentilerini karşılamalısın. Yani yatırımcının önüne kırmızı halı sermen gerekirse onu da sermen lazım.”

İSTANBUL'UN GELİR PAYI ARTMALI

"İstanbul’un milli gelirdeki payı 232 milyar dolardan 300 milyar dolara çıkarken; Avrupa’nın 10’uncu büyük ekonomisi olacak; 500 binden fazla istihdam doğacak; ihracat 78 milyar dolardan 125 milyarla yükselecek.

Şehirde taksiciden lokantacıya; sanayiciden küçük esnafa herkesin geliri artacak.

Şehir ekonomisi büyüdükçe; şehrin gelirleri ve vergileri de artacak, zincirleme ekonomi ekosistemi büyüyecek.

Türkiye’deki vergilerin yüzde 49’unu toplayan İstanbul, bu vergilerden yüzde 10’un altında pay alıyor. İstanbul’un toplanan vergiden aldığı gelir payının artması lazım."

Etiketler
Binali Yıldırım Saray Vergi