CHP adayı Sengel'den can dostlara söz

HAYTAP İzmir İl Temsilcileriyle bir araya gelen CHP Selçuk Belediye Baykan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, hayvan haklarını koruma protokolünü imzaladı.

CHP adayı Sengel'den can dostlara söz

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir İl Temsilcileri Esin Önder ve Meral Örüç, CHP Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel’i ziyaret etti. Can dostların da eşlik ettiği ziyarette Sengel, hayvan haklarının korunması çalışmalarıyla ilgili olarak HAYTAP tarafından hazırlanan ‘Söz Veriyorum’ protokolünü imzaladı.

“Biz hayvan dostu bir kent olmak için yola çıktık” diyen ve uzun yıllardır bir köpek sahibi olarak kendisinin de ihtiyaçları ve beklentileri çok iyi bildiğini belirten Sengel, HAYTAP temsilcilerine projelerini anlattı.

Çocuklara hayvan sevgisinin aşılanmasına, sokak hayvanlarının bakımı ve kısırlaştırılması için ‘Haybulans’ aracına, gönüllü havansever temsilcilerine, hayvanseverlerle düzenli buluşmaların sağlanmasına kadar pek çok ayrıntıyı anlatan CHP Adayı Sengel’in projeleri HAYTAP temsilci ve üyelerinden büyük destek aldı. Hayvan sevgisini her fırsatta gösteren Sengel, minik sözcü Bella’nın şahitliğinde protokolü imzaladı.

CHP adayı Sengel'den can dostlara söz - Resim : 1

ÖNDER: SENGEL, TÜRKİYE’YE ÖRNEK BAKIM EVİ MÜJDESİNİ VERDİ

HAYTAP İzmir İl Temsilcisi Esin Önder, CHP Adayı Sengel ile çok keyifli ve verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Önder, “Selçuk ilçesi başta kısırlaştırma hizmeti olmak üzere veterinerlik faaliyetlerinde en sıkıntı yaşadığımız ilçelerden. Filiz hanım, can dostları hakkında en donanımlı bilgi ve hassasiyete sahip başkan adaylarından biri. Türkiye'ye örnek bir bakım evi müjdesini bizlere verdi. Kendisiyle işbirliği çerçevesinde birlikte çalışacak, destek olacağız. Hayvan Hakları Federasyonu ailesi olarak kendisine teşekkür ediyor, seçim sürecinde başarılar diliyoruz" dedi.

DAYANIŞMA CANLI İLE BAŞLAR TOPLANTISI YAPILDI

Protokolün imzalanmasının ardından CHP Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, Selçuk’ta bulunan hayvansseverlerle ‘dayanışma canlı ile başlar’ buluşmasında Çınar Cafe’de bir araya geldi. Büyük ilgi gören toplantıya katılanlara imzalanan protokolü anlatan Sengel, 10 başlık altında hazırladığı hayvanlarla ilgili projelerinin ayrıntılarını da paylaştı.

CHP adayı Sengel'den can dostlara söz - Resim : 2

İşte 10 maddelik hayvan dostu kent bildirgesi:

1- Selçuk hayvan yuvası: Barınağın gerekli bakım ve dönüşümünün yapılarak çocuklara ziyarete açık hale getirilmesini sağlayarak çocuklarımıza hayvan sevgisinin aşılanmasını hedefliyoruz.

2- Haybulans gezici hayvan kliniği ve kısırlaştırma aracı: Sokak hayvanlarının iyileştirilmesi ve kısırlaştırma işlemleri için araç ile gezici uygulama başlatacağız.

3- Gönüllü mahalle hayvan severleri: Hayvan severler ile iletişimi üst seviyede tutacağız, ve gönüllü mahalle hayvanseverleri belirleyerek hayvan yuvası ve haybulans uygulamalarının denetim ve kontrolünü hep birlikte yapacağız.

4- Okullarda hayvan sevgisi: Çocuklarımıza ve gençlerimize hayvan sevgisi kazandırmak ve sevgiyi arttırmak amacı ile eğitim faaliyetlerini ilgili dernekler ile planlayarak ilköğretim okullarında başlatacağız.

5 - Selçuk hayvan yuvasına okul ziyaretleri: Öğrencilerin hayvan yuvası ziyaretlerini organize edeceğiz.


6- Hayvan hakları konusunda karşılıklı iletişim: Hayvan üretimi ve satışı konusunda veya bakımsızlık, şiddet gibi konularda hayvan severler ile iletişim halinde olup çalışmalar yürüteceğiz.

7- Hayvan yuvasına ekipman desteği: Hayvan yuvasında eksik ekipmanların tamamlanmasını sağlayacağız.

8- Hayvansever buluşmalar: Hayvanseverler ile düzenli buluşmaları başlatarak onların birbirleriyle iletişiminin yüksek olmasını sağlayacağız.

9- Kış aylarında sokak hayvanları için özel çalışmalar: Özellikle kış aylarında sokak hayvanlarının barınma ve beslenmelerine yönelik destek uygulamaları sağlayacağız.

10- Hayvan dostları evi: Hayvanseverlerin birlikte zaman geçirecekleri, gönüllülük ilkesi ile hayvanların sahiplendirme çalışmalarının daha hızlı takip edileceği hayvan dostları evini oluşturacağız.

Etiketler
İzmir