Gürsel Tekin'den Cizre’de Yeni Zelanda saldırısı tepkisi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen terörist saldırıya tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cizre'de Yeni Zelanda’daki katliamı kınadı. Tekin yaptığı konuşmada, “Daha önce de benzeri katliamlar olmuştu. İnşallah bir daha bu katliamlar olmaz. Olmaması için bütün dünyanın tıpkı Fransa'da olduğu gibi açıklamalar yapıp fiili eylemlerini bekliyoruz” dedi.

Cizre’deki çalışmalara destek vermek için kente giden Tekin ve beraberinde bulunan İstanbul Milletvekilleri Enis Berberoğlu, Mahmut Tanal ile birlikte yurttandaşla buluştu.

Tekin burada yaptığı konuşmada, “Daha önce de benzer katliamlar olmuştu hepimizin yüreğini sızlatan en kutsal mekanlarımızda kardeşlerimizin katliamına bütün dünya tanıklık etti. Daha önce de benzeri katliamlar olmuştu.

İnşallah bir daha bu katliamlar olmaz. Olmaması için bütün dünyayı tıpkı Fransa'da olduğu gibi açıklamalar yapıp fiili eylemlerini bekliyoruz. Dünyanın birçok etkin kuruluşları ile bunlarla baş edebilecek mekanizmaları oluşturmak zorunda.

Aksi takdirde sadece insanlarımız katledilmez. Gazze'de Avrupa’nın birçok kentlerinde ezan sesleri de kesildi. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil. Bunların bir daha olmaması için iktidarıyla muhalefetiyle tepki vermek gerekir” ifadelerini kullandı.

Gürsel Tekin'den Cizre’de Yeni Zelanda saldırısı tepkisi - Resim : 1

Etiketler
Gürsel Tekin Milletvekili Saldırı Yeni Zelanda