'AKP'liler ev ev gezip broşür almayanları fişliyor' iddiası

İstanbul Esenyurt'ta, AKP broşürü almayan kişilerin kimlik bilgilerinin istendiği iddiaları, bir kişinin cep telefonuna kaydettiği görüntüyle gün yüzüne çıktı.

İstanbul Esenyurt'ta, AKP'lilerin yerel seçimler için 'Cumhurbaşkanı'ndan size selam getirdim' diyerek dağıttıkları seçim broşürlerini almayan yurtttaşların kimlik bilgilerinin sorulduğu, ad ve soyadlarını söylemeye zorlandıkları iddia ediliyordu.

Basına yansımasa da mahallelerde kulaktan kulağa yayılan bu iddia, Esenyurtlu bir ailenin cep telefonu kamerasıyla çektiği görüntülerle gün yüzüne çıktı.

İstanbul Esenyurt'ta, AKP broşürü almayan kişilerin isim bilgilerinin istendiği video, bir vatandaşın cep telefonuna kaydetmesiyle ortaya çıktı.

'AKP'liler ev ev gezip broşür almayanları fişliyor' iddiası - Resim : 1

YURTTAŞ: AKP'NİN SELAMINI ALMIYORUZ, GÖREVLİ: İSİM SOYİSİM NEDİR?

Sosyal medyada paylaşılan görüntüde, AKP li kadın "AK Partimizden ve Cumhurbaşkanımızdan selam getirdim. Broşür veriyorum" demesi üzerine, ev sahibi kadın, "Biz AKP'nin selamını almıyoruz" diyor. Olumsuz yanıt alan AKP'li, ev sahibi kadının "İsim,soyisim nedir?" diyerek kimlik bilgilerini istiyor.

Adını soyadını söylemek istemeyen kadın, bir süre söylemesi için zorlanıyor.

Ev sahibi kadın, "Başka parti yapmıyor bunu. Siz mahalle mahalle gezerek AKP'ye oy vermeyecek kişileri belirliyorsunuz" yanıtı verince AKP'li görevliler binanın önünden söylenerek ayrılıyor.

Daha önce de Çeşme'de 'Evet' propagandası yapan AKP'li ekiplerin, broşürleri almak istemeyen esnafları fişlediği ve tehdit ettiği iddia edilmişti.

Etiketler
Cep Telefonu Esenyurt Şile Telefon