Gezi'de yaralanan Aydın Aydoğan'dan adalet tepkisi

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeği ile yaralanan Aydın Aydoğan dosyası, yeniden Memur Suçları Soruşturma Bürosu’na gönderilirken Aydoğan yaşananlara tepki gösterdi.

Gezi'de yaralanan Aydın Aydoğan'dan adalet tepkisi

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeği ile yaralanan Aydın Aydoğan dosyası, yeniden Memur Suçları Soruşturma Bürosu’na gönderilirken karara tepki gösteren Aydoğan 'Burada bizim AİHM başvuru sürecimizin önünü kesmek istiyorlar' dedi.

İstanbul’daki Gezi Direnişi’nde gaz fişeğinin isabet etmesi sonucu Aydın Aydoğan ciddi şekilde ayağından yaralandı.

Altı yıldır hukuk mücadelesi veren Aydoğan’ı yaralayan polislerin yargılanmasının önü yine kapatıldı. 10 Ocak 2019’da İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Valilik tarafından Aydoğan’ı yaralayan 16 polis hakkındaki ‘soruşturma izni verilmemesi’ kararını bozmuştu. Şimdi ise dosya tekrar Memur Suçları Soruşturma Bürosu’na gönderildi.

‘Sadece adalet istiyoruz’

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Aydoğan, 6 yıl sonra dosyanın tekrar Memur Suçları Soruşturma Bürosuna gönderildiğini belirterek, “Nasıl olur görüntülerin sabit olduğu, isimlerin belli olduğu bir dosya çözülmez” diye sordu.

Aydoğan, “Adalet aramak samanlıkta iğne aramak ile eşdeğer oldu. 6 yıldır haklılığımızı ispat etmeye çalışıyoruz.

Dosyaya müdahale eden İstanbul Valiliği savcılık marifeti ile dosyayı işlemden kaldırılması talep etmiştir. Savcılıkta dosyayı faili meçhul suçlar bürosuna atmış bulunmaktadır.

Vuran polisler belli, savcılığa gelip ifade vermişler. Savcı iddianame hazırlayacak lakin saray, adaleti kıskacına aldığı için mahkemeler iradesi ile işlem yapamıyor. Ne yazık ki hukuk ayaklar altında.

Böyle yaparak süreyi uzatıp, AİHM’e gitme sürecimizin önünü kesmek istiyorlar. Nereye kadar gidebilir bunca hukuksuzluk gerçekten anlamak akıl işi değil.

Daha öncede dosyayı iki kere faili meçhul atmalarına rağmen idare mahkemelerinin kararları valiliğin böyle bir hakkı olmadığı ve soruşturmanın genişletilerek devam kararı vermiştir. Bu günlerinde geçeceğine inanıyoruz. Sadece adalet istiyoruz” diye konuştu.

Etiketler
Aydın Polis Soruşturma