Ronaldo, Juventus'u 8'e katladı

Dünyanın en başarılı futbolcuları ve futbol takımlarının sosyal medyadaki 'başarılarını' incelendi.

Ronaldo, Juventus'u 8'e katladı

KPMG Football Benchmark ekibi dünyanın en başarılı futbolcuları ve futbol takımlarının sosyal medyadaki 'başarılarını' inceledi.

Araştırmaya göre; dünyanın en iyi futbolcularından olan Cristiano Ronaldo, sosyal medyada 229 milyonu bulan takipçi sayısıyla bu alanda, kariyerini sürdürdüğü Juventus'u 8'e katladı.

KPMG Football Benchmark ekibinin, Avrupa'nın önemli futbolcularının ve kulüp takımlarının sosyal medyadaki takipçi sayısının incelediği araştırması, dünyanın en başarılı futbolcularından Cristiano Ronaldo'nun rakiplerine ve takımlara bu alanda da çalım attığını ortaya koydu.

Araştırmaya göre; Twitter'da 76 milyon, Instagram'da ise 153 milyon takipçisi olan ünlü futbolcuya kulüplerden ve diğer futbolculardan yaklaşan olmadı.

Ronaldo’nun ardından ikinci sırayı, toplam 152 milyon takipçi sayısıyla Neymar izlerken, Twitter hesabı bulunmayan Messi Instagram'daki 107 milyon takipçisiyle üçüncü sırada yer aldı.

Takımlar arasında, toplam takipçi sayısında birinciliği 99 milyon takipçiyle Ronaldo'nun eski takımı Real Madrid kazandı.

Listede Real Madrid'in ardından, 94 milyon takipçisiyle ezeli rakibi Barcelona geliyor. Ronaldo'nun şu an top koşturduğu Juventus'un ise Twitter ve Instagram’da 27 milyon takipçisi bulunuyor. Bu sonuçlarla Ronaldo, takımı Juventus'u sosyal medyada 8'e katlıyor.

KPMG Türkiye Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, ''Hem futbol kulüplerinin hem de futbolcuların yaşadığı rekabet sadece saha içerisinde kalmıyor. Sosyal medyada da müthiş bir rekabet söz konusu. Futbolcu ve kulüplerin sosyal medyadaki takipçi sayısının artması kulüplerin ve sporcuların marka değerlerine olumlu katkı sağlıyor'' dedi.

Türkiye'den iki kulüp girdi

Listenin Twitter ayağında Türkiye'den de Galatasaray ve Fenerbahçe yer aldı. 8 milyon takipçili Galatasaray'ın Twitter'daki en popüler ismi, 2 milyon takipçisi bulunan Fernando Muslera oldu.

6 milyon takipçisi bulunan Fenerbahçe'nin ise Twitter'da en fazla takip edilen oyuncusu 1 milyon takipçili İslam Slimani oldu.

Etiketler
Futbol Juventus