Türkiye şirket mezarlığına dönecek

"2019’da Türkiye’deki ekonomik rakamlar kötü gidişatın devam edeceğini iflasların süreceğini göstermektedir”

Türkiye şirket mezarlığına dönecek

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Alacak sigortası şirketi Euler Hermes’in Küresel İflas Raporu’ndan yola çıkarak 2019 yılında Türkiye’de kapanacak olan şirketlerin sayısının araştırılması ve bu konuda önlem alabilmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne araştırma önergesi verdi.

Türkiye şirket mezarlığına dönecek - Resim : 1

2019’DA 16 BİN 200 ŞİRKET KAPANACAK

Tarhan, yaptığı açıklamada “Araştırma şirketi 2018’de Türkiye’de 12 bin 300 şirketin iflas edeceği tahmininde bulunmuş, ancak sayı 15 bin 400 olmuştur. Şirketin tahmininden 3000 daha fazla şirket iflas etmiştir. 2019’da da Türkiye’deki ekonomik rakamlar kötü gidişatın devam edeceğini iflasların süreceğini göstermektedir” dedi.


Tarhan, Ekonomik kalkınmanın temeli olan Kobi’lerin ciddi şekilde etkilendiği krizde şirketlerin iflasın eşiğine gelmemesi için acil önlem alınması gerektiğini vurguladı.

BU ENFLASYONA HİÇ BİR ŞİRKET DAYANAMAZ

“Ekonominin başındaki isimler “mali disiplinden, enflasyonun yüzde 15’lere ineceğinden bahsediyor. Şu an içinde bulunduğumuz kriz ile ilgili önlem almayı düşünen ne yazık ki yok.” diyen Tarhan, “Bu enflasyon rakamlarıyla, üreticiye yüklenen ağır maliyetlerle şirketlerin ayakta durmasını, ihracat yapmasını sağlayamazsınız” ifadelerini kullandı.

YANDAŞLAR DEVLET İHALELERİYLE AYAKTA DURUYOR

Tarhan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Şuan Türkiye’nin ekonomik ve yatırımsal anlamda acil bir eylem planlaması uygulaması gerekmektedir. Ticaretin durma noktasına geldiği bu zaman diliminde iş yapabilen şirketlerin neredeyse tamamı yandaş şirketlerden oluşuyor. Ve bu şirketlerin devlet ihaleleriyle, devlet bankalarından alınan kredilerle ayakta durduklarını tüm kamuoyu biliyor. Geçti denilen kriz ile ilgili önlem alınmazsa daha büyük buhran yaşanacaktır”

Etiketler
Konkordato Türkiye