Zeydan Karalar: 'Adana'ya gelin yeter, ciğerimiz boldur, herkese yeter'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, pandeminin sona ermesinin ardından bütün dünyayı, festivaller ve karnavallar şehri haline gelen Adana’ya davet etti.

Portakal Çiçeği Karnavalı dijital ortamda ve zaman zaman salgın şartlarına uygun bir şekilde insanlarla buluşarak devam ediyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, pandeminin sona ermesinin ardından bütün dünyayı, festivaller ve karnavallar şehri haline gelen Adana’ya davet etti.

“DÜNYA KARNAVALI HALİNE GELDİ”

Zeydan Karalar, park açılışında yaptığı konuşmada, yaklaşık 7 yıl önce Seyhan Belediye Başkanı seçilir seçilmez Ali Haydar Bozkurt’un kendisini aradığını ve Portakal Çiçeği karnavalı için destek istediğini belirterek, şunları söyledi:

“O günden bu yana karnavalın destekçilerinden, paydaşlarından biri olduk. Karnaval yapma fikrinin ne denli yerinde olduğunu bugüne kadar gördük. Adana’mızın tanıtımı açısından son derece olumlu işler yapılıyor ama Portakal Çiçeği Karnavalı artık bir dünya karnavalı. Karnaval etkinlikleri boyunca sohbet ettiğimiz konuklarımızın, halkımızın gözlerindeki mutluluğu görebiliyorum. Müthiş, pırıltılı sevinçler var insanların gözlerinde.”

“FESTİVALLER, KARNAVALLAR KENTİ ADANA”

Karalar, Adana’nın artık olumsuz olaylarla değil güzelliklerle anılmaya başladığını belirterek şöyle konuştu:

“Sanatın, kültürün, edebiyatın, sinemanın, lezzetin kentine hoş geldiniz. Ovanın, denizin, nehirlerin, Yılmaz Güney’in, Yaşar Kemal’in, Orhan Kemal’in, Karacaoğlan’ın, Dadaloğlu’nun, güzel, mert, delikanlı, sıcak insanların şehri Adana’ya hoş geldiniz. Adana hangi açıdan bakarsanız bakın olağanüstü zenginlikleri, güzellikleri olan bir kent olmasına karşın uzun süre bu güzelliklerle değil, olumsuz olaylarla anıldı. 7-8 yıldır Adana bir başka konuşulmaya, güzellikleriyle anılmaya başlandı. Bir Adanalı olarak biz bundan büyük mutluluk duyuyorum. Ama Ali Haydar’ın dediği gibi; eğer bir kentte bir güzelliği kentin bütünü paylaşmazsa, o sokağı temizleyen, o çayı dağıtan, o kebabı yapan, yemeği yapan güzellikleri ruhunda hissetmezse, bunun ötesinde dışarıdan gelen konukları sıcak karşılayan insanlar olmazsa, bu güzellikler bu derece kabul görmez.

Ve öyle oldu ki; bütün Adana büyüğüyle, küçüğüyle, her kesimiyle bu işe sarıldı ve karnaval bu hale geldi. 2019 Nisan’ında sokaklarda yaklaşık 1 milyon insan vardı. Dünyada kaç tane böyle karnaval var. Ve netice itibari ile Adana zaten artık festivaller ve karnavallar kenti oldu. Altın Koza Film Festivali’ni ehil ellere teslim ettik. Kebap ve Şalgam Festivalimiz, Lezzet Festivalimiz var. Sloganımız da iyi tuttu. Adana’ya gelsinler, kebabımızı da ciğerimi de yesinler.”

Etiketler
Adana Zeydan Karalar