Halı sahalar açıldı: Uzmanlardan önemli uyarılar

Kontrollü normalleşme kapsamında saat 19'a kadar açık olacak halı sahalara ilişkin, önemli uyarılar geldi.

Halı sahalar açıldı: Uzmanlardan önemli uyarılar

Kontrollü normalleşme kapsamında saat 19'a kadar açık olacak halı sahalara ilişkin, önemli uyarılar geldi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlayan, sporun insan vücuduna olan faydalarının tartışmasız olduğunu ancak pandemi sürecinde vücudu hareketsiz kalan amatör sporcuların bir anda halı saha maçı gibi aşırı efor sarf edilecek bir spora temkinli yaklaşması gerektiğini anlattı.

''Ani ölümle karşılaşılabilir''

Salgın tedbirlerinin hafifletilmesinin insanlarda 'pandemi devam etmiyor' düşüncesini akla getirmemesi gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlayan, koronavirüsün varlığını ve etkilerini her daim göz önünde tutarak hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Sporseverlerin de kısıtlamaların kalkmasıyla bazı şeyleri hiçe saymadan spor yapmalarının şart olduğunu kaydeden Çağlayan, ''Bu spor dallarından biri de halı saha maçları. Halı saha işletmecileri bu sözümü sevmeyebilir ama biz kardiyoloji ekibi olarak halı saha sporuna sıcak bakmıyoruz. Bunun en önemli nedeni ise orta yaş ve üzeri insanların antrenman yapmadan halı sahaya gidip çekişmeli maçlara katılmasıdır.

Bedeni spora alışmamış ya da uzun süredir spor yapmamış bir insan birden bire böyle bir maç yaparsa sonucunda ölümcül kalp ritim bozuklukları, kalp krizi hatta ani ölümle bile karşılaşabilir'' dedi.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye