Fatih Altaylı: AKP'nin kongreleri herkesin ağırına gidiyor

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Erdoğan'ın 'lebaleb dolu' diyerek övündüğü AKP kongrelerini eleştirdi.

Fatih Altaylı: AKP'nin kongreleri herkesin ağırına gidiyor

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Erdoğan'ın 'lebaleb dolu' diyerek övündüğü AKP kongrelerini eleştirdi.

Altaylı'nın bugünkü "Örgütü canlı tutmak" başlıklı yazısı şöyle:

"Her yer kapalı. Lokanta yasak, okul yasak, spor müsabakalarını salonda veya statta izlemek yasak, bırakın dışarıyı evde parti yapmak yasak. Her yerde TMM yani Temizlik-Maske-Mesafe afişleri. Millet olarak bu yasaklara büyük bir saygı ve ciddi bir de uyum var. Avrupa’da olduğu gibi yasaklar, kısıtlamalar karşıtı gösteriler falan da yapılmıyor. Kısıtlamalara uyma ve uygulama düzeyi oldukça yüksek.

Ancak bir olay var ki, herkesin ağırına gidiyor. AK Parti’nin kongreleri.

İktidar partisi hiçbir kural tanımayan ve kendi iktidarının koyduğu yasakları hiçe sayan kongrelerine devam ediyor. Binlerce kişi hiçbir mesafe kuralının uygulanmadığı kongrelerde, spor salonlarında bir araya geliyor, bulaşın en önemli unsurlarından biri olan yüksek sesle bağırarak sloganlar atılıyor. Ve tüm bunlar gizlice falan yapılmıyor. Televizyonlardan naklen, canlı yayınlanıyor.

AK Parti’nin tabanını, örgütünü diri tutmak, gaza getirmek için bu kongreleri yaptığı söyleniyor. Amaç bu olabilir. Ama amaca bu kadar ters bir iş olamaz. Örgütü canlı tutmak istiyorsanız corona günlerinde bir araya getirmeniz değil, bir araya getirmemeniz gerekir. Bunca insan hiçbir kural tanımadan bir salona tıkıştırılırsa o örgütü canlı tutmak epey güçleşir. Örgütü canlı tutmak için lider değil, doktor gerekebilir."

Etiketler
Fatih Altaylı Habertürk Kongre