Ali Koç'tan taraftara: Bana vurun, istediğiniz kadar vurun ama...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 4-1 kazandıkları Başakşehir maçı sonrası hakem eleştirilerini değerlendirdi ve "Bu maçı bileğimizin hakkıyla aldık" dedi.

Ali Koç'tan taraftara: Bana vurun, istediğiniz kadar vurun ama...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 4-1 kazandıkları Başakşehir maçı sonrası hakem eleştirilerini değerlendirdi ve "Bu maçı bileğimizin hakkıyla aldık" dedi.

İşte Ali Koç'un açıklamaları:

"Galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Son haftalarda tara2tarlarımızı üzdük. Üzmekten çok endişelendirdik. Bu galibiyet önemliydi. Galibiyet önemli olduğu kadar oyuncuların reaksiyon vermesi de önemliydi.

Bu maçın aslında ilk 20-25 dakikası var. Fenerbahçe'nin daha sonra oyunu dengelediği zamanlar var. Kırmızı kartlardan sonra oyun koptu. Çocukların reaksiyon göstermesine, birbirlerine inanmalarına, takım olmaları çok önemliydi. Oyuncularımıza tek tek baktığımızda hepsi gayet iyi.

Yıldız olmuş oyuncular. Ama bunu ilk 7 haftada 5 galibiyet 2 beraberlikle sahaya yansıttık. Ondan sonra bizim de anlamayadığımız şekilde kötü gittik.

Bu maçı çevirmemiz önemliydi. Bu gece bizim çin çok çok önmemliydi. Oyuncuları ve teknik kadroyu kutluyorum.

Tarftarımızı üzdük. Ancak kalan 26 hafta. Bizim camiamızda işler biraz kötüye gitsin, bazı malum şahıslar ortaya çıkıyor. Bazıları camianın önde gelenleri gerekse de medyada Fenerbahçe yerden yere vuruluyor.

En çok üzüldüğüm samimi yüreği gönlü Fenerbahçe ile atan yanıp tutuşan insanlar da bundan çok etkileniyorlar. Başka camialar maçlar kaybettiğinde daha çok hakem konuşuluyor. Bizim camiamızda bunlar yaşanmıyor.

Kırılgan bir camia. Fenerbahçe'nin iyilğini isteyenlere sesleniyorum iyi ve kötü günde destek olun. Keşke statta olsaydılar. Ama bu üzun maratonda daha çok inişli çıkışlı dönemler olacaktır. 1, 2 mağlubiyetle büyük resmi etkilemeyin. Kötü günde destek olun. Sezon sonu hak ettiğimiz edeceğimiz şampiyonluğu yakalayalım. Bu ancak bu şekilde olur.

"BANA VURUN, İSTEDİĞİNİZ KADAR VURUN..."

Sizler her mağlubiyet sonrası oyuncuları ve teknik heyeti yerden yere vurduğunuzda takım da etkileniyor. Bana vurun, istedğiniz kadar vurun. Benim için fark etmez. Önemli olan sporcularımız. Birine kızacaksanız bana kızın. Niyetimiz iyi. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Önceki haftalarda hakem şansı yanımızda olmuyordu. Genelde hakemlerle ilgili çok konuşuluyor. Genel standarttan memnun değiliz. Geçen hafta verilen penaltılar, 6 penaltı verilmiş. Enteresan hafta olmuş. Bugün Thiam'a yapılan hareket nedeniyle VAR'a gidebilirdi. Gaziantep maçında Perkas'a yapılan bir hareket VAR'a gidebilirdi. Tüm takımlar hakem performbansından yakınıyorsa demek bunda bir sıkıntı var.

TFF'ye bir mektup yazdık, gelin oturalım. Madem bu bu işin paydaşıyız. Türkiyede hakemlik çok zor bir maç. Seyircisiz maçta daha zor. Bütün her şey duyuluyor. Taraftarlarımız, lütfen biraz daha sabredin. Sıkıntını günler yaşattık.

Ancak bu kadar sakata ve sıkıntıya rağmen liderin bir puan arkasındayız. Daha çok gidecek maç var. Bu ligde son derece enterasan sonuçları göreceğiz. Hem büyük takımlar hem de büyük addedilmeyen takımlar. Taraftarlarımızdan rica ediyorum, hemen modununuzu yitirmeyin.

Bizim sahada hatalarımız oldu. Burada kaybetseydik üst üt 4 maç olacaktı. Bu sene deplasmanda iyiyiz. İç sahada iyi değildik. Umuyorum bu 14 günlük ara bizim için iyi olacak bundan sonraki sürecin bizim için.

NTV yorumcusu Rıdvan Dilmen'in maç sonrası yaptığı "Hakem maçı Başakşehir'den aldı, Fenerbahçe'ye verdi" yorumu için Ali Koç, şunları konuştu:

"Pozisyonları tek tek incelemeden bu maç için konuşmuyorum. Ama hakemlerin genel performansında sıkıntı var. Başakşehir maçı koparabilirdi. 1-0'ken pozisyonları vardı. Çok şükür onlar yararlanamadılar. Sonra sazı elimize aldık.

Yarıyı dengeledik. 11'e 11 iken Fenerbahçe'nin üstünlüğü vardı. Faulü yapan Skrtel'di kartı alan başka futbolcuydu, demek hata olmuş. Bu işin artısı ve eksisi ortaya konmalı. Bu sezon ve geçen sezon kim daha çok hakemden zarar görmüş. Kim daha çok faydalanmış. Onu soruyorum.

Fenerbahçe bugün bileğinin hakkıyla maçı aldı. 3 bölümlük maçtı. İlk yarım sasatta Başakşehir maçı alıp götürebilirdi. Sonrasında eşitkledik. Kırmızı karttan sonra alıp gittik. Ama kazandığımız maçlardan sonra da hakem şikayetlerimiz vardı. İnşallah kafa kafaya verip, kulüpler Birliği, MHK...

Hakem konusunu sıfıra indiremeyiz. Ama bunu minimize edebiliriz. En büyük sıkıntımız teknolojinin nimetlerinden yararlanamıyoruz. Müthiş bir standartsızlık var. Ben VAR'a inanıyorum. Gol çizgisi teknolojisi ile sıfır hataya indik. Ancak VAR'ın kullanılması daha etkin kullanabiliriz.

Hakamler kurayla çekilsin sözlerinin hatırlatılması için de Ali Koç, "Sadece torbadan çekilsin değil bir kaç önerim olmuştu. Bir gözlemci maçı izliyor, bir form gönderiyor. Diyoruz ki iki gözlemci olsun. Bir de maçlar bittikten sonra başka bir gözlemci başka bir form doldursun. Ortalaması alınsın.

Bunları yayınlayın. Gördüğüm kadarıyla kaybedeceğiniz bir şey yok. Hakem hataları, performans notunuza göre maç alınıyor. Hakem atamalarından aslında hakemlere mesaj verme gibi bir literatür oluştu.

Bence hakem atamaları daha şeffaf bir şekilde yapılabilir. Bunlar konuşarak, artısı eskisi değerlendirilerek bunu yapabiliriz. Bütün takımlar şikayet ediyorsa biz iyi iş yapıyoruz demek mümkün değil. Beşiktaş maçından önce iki iddia ortaya atıldı. Resmi ağızdan dillendirildi. Yapı Kredi'de çalışan olduğuydu.

Biz bunu tespit ettik. Ne orada ne de grubumuzdaki bir şirkette çalışıyor. Yan sanayi de de yok. Bunu anlattık: HPakemlerimizi algı altına almayın, nispeten tecrübesiz hale getirdik. Zaten ligde yönettiği maç sayısı sayılı. Bunu düzeltin. Bunu dillendirmeden önce bu kadar muhabbetimiz dostüluğumuz var. İşin aslı astarı var mı? Bunlar çok ucuz işler. Bu kafayla zaten fazla ilerleyemeyiz."

Etiketler
Başakşehir Fenerbahçe Ali Koç