Selvi anket sonuçlarını yorumladı: Cumhurbaşkanlığı seçiminde dikkat çeken değişiklik

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Konsensus Araştırma Şirketi'nin anket sonuçlarını paylaştığı bugünkü köşe yazısında, "Cumhurbaşkanlığı seçimi olunca kararsızların, oy kullanmaya gitmeyeceğini söyleyenlerin oranında ciddi bir düşüş yaşanıyor" dedi.

Selvi anket sonuçlarını yorumladı: Cumhurbaşkanlığı seçiminde dikkat çeken değişiklik

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Konsensus Araştırma Şirketi'nin anket sonuçlarını aktardı.

Selvi, "Cumhurbaşkanlığı seçimi olunca kararsızların, oy kullanmaya gitmeyeceğini söyleyenlerin oranında ciddi bir düşüş yaşanıyor" dedi.

Selvi yazısında şunları kaydetti:

Sadece cumhur ve millet ittifakının adayları mı yarışacak, üç-dört adayın yarışına mı sahne olacak o belli değil ama Konsensus, Cumhurbaşkanlığı seçimini iktidar ve muhalefet bloku olmak üzere iki başlık halinde sormuş.

Karasızlar dağıtıldığında iktidar bloku diyenler 51.6’ya ulaşırken, muhalefet bloku 48.4’te kalıyor. İki blok arasındaki fark 3.2 ediyor. Başka bir nokta da, söz konusu Cumhurbaşkanlığı seçimi olunca kararsızların, oy kullanmaya gitmeyeceğini söyleyenlerin oranında ciddi bir düşüş yaşanıyor.

Hepsini topladığınızda 0.7 ediyor. Demek ki, halkımız Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili. Neden oy vereceğini ve neden vermeyeceğini kafasında netleştirmiş durumda.

Etiketler
Abdulkadir Selvi Cumhurbaşkanlığı Hürriyet Seçim