Vefa Salman'ın tutuklanma talebi reddedildi

Yalova Belediyesi'nde Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturması kapsamında görülen davada eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman hakkında verilen tutuklama talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Vefa Salman'ın tutuklanma talebi reddedildi

Yalova Belediyesi'nde Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen 20 milyon 739 bin 664 lira 80 kuruşluk zimmet suçu ve resmi belgede sahtecilik soruşturmasının davası Yalova 2’inci Ağır Ceza Hakimliği’nde üç gün sürdü.

3 YILDAN 18 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Yalova Cumhuriyet Savcısı Cesim Eren tarafından yürütülen soruşturmada ilk iddianame hazırlandı.

150 sayfadan oluşan iddianamenin içerisinde tanık ve tutuklular hakkında ifadeler ile birlikte, kanıt sayılan delil ve belgeler yer aldı.

Vefa Salman'ın tutuklanma talebi reddedildi - Resim : 1

SAVCI TUTUKLAMA TALEBİNDE BULUNDU

Yalova Belediyesi zimmet davasında, 16 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, Savcı mütalaasında;“Sanık Vefa Salman'ın zimmet suçunun müşterek faili olduğu, zimmet suçunun işlenmesine kasten göz yumduğu hususunda kuvvetli suç şüphesi var” denildi. Salman’ın tutuklanmasını talep etti.

ARA KARAR VERİLDİ

Yalova 2’inci Ağır Ceza Hakimliği’inde 3 gündür görülen yargılamada ara karar açıklandı. Tutuklu 16 sanıktan ikisi tahliye oldu. Yalova Cumhuriyet Savcısı Cesim Eren tarafından tutukluluğu istenen CHP’li eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKANLARI DESTEK VERDİ

Yalova Belediyesi'nde Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen 20 milyon 739 bin TL zimmet suçu ve resmi belgede sahtecilik soruşturmasının 2 Eylül’deki ilk duruşmasında Salman’a destek olmak için CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Seyit Torun’un yanı sıra çok sayıda CHP’li milletvekili ve belediye başkanı duruşma salonunda yerini almıştı.

“ZİMMETİ ORTAYA ÇIKARAN SALMAN’DIR”

Duruşma öncesi Yalova Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek,“Yalova Belediyesi’ndeki olayı, zimmeti ortaya çıkaran belediye başkanımız Vefa Salman’dır. 5 Şubat’ta bizzat Vefa Salman’ın talimatıyla Yalova Adliyesi’ne şikayette bulunuldu. Bir istismar tespit ettik, ve gereği yapılsın istedik. O günden sonra defalarca mülkiye müfettişleri ve Sayıştay denetçileri tarafından denetim yapılmış ancak bir şey bulamamıştır. Ancak belediye kendi içinde bir sorun görmüş ve belediye başkanımız Vefa Salman bunu derhal yargıya taşımıştır. Ardından 27 Şubat günü belediye başkanımıza teşekkür edilmesi gerekirken, görevden uzaklaştırılmıştır. Seçmen iradesi yok sayılarak hukuksuz biçimde görevden uzaklaştırılan, Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman’ın yanındayız” diye konuşmuştu.

“HUKUKİ DEĞİL, SİYASİ KARARLA GÖREVDEN UZAKLAŞTIRLDI”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da, “Hukuki değil, siyasi kararla haksız şekilde görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman’ın yanındayız. Yalova Adliyesi'ndeyiz. Halkın iradesine saygı duyulup, başkanımızın görevine en kısa sürede iade edilmesini ve hizmetlerine devam edebilmesini bekliyoruz. Elde hiçbir belge olmamasına rağmen, belediye başkanımızla ilgili suç teşkil edecek hiçbir şey olmamasına rağmen, maalesef olumsuz bir süreci hep birlikte yaşıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 32 ihale dosyasında usulsüzlükler tespit edilmiş, ayrı hesaplarda yapılan inceleme sonucunda, zimmete geçirilen para miktarının ise 20 milyon 739 bin 664 lira 80 kuruş olduğu ortaya çıkarılmıştı. Yalova eski Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in (48) de aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alınmış, daha sonra da 16 kişi tutuklanmıştı.

Etiketler
Vefa Salman Yalova Mahkeme Savcı