Erdoğan'ın Başdanışmanı Hamza Yerlikaya'ya bir atama daha! Üçüncü maaşını kamu bankasından alacak

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Burak Akburak, Erdoğan'ın başdanışmanı Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank'a atandığını duyurdu.

Erdoğan'ın Başdanışmanı Hamza Yerlikaya'ya bir atama daha! Üçüncü maaşını kamu bankasından alacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank'ta Kurumsal Yönetim Komitesi'nde üye olarak görevlendirildi.

Yerlikaya'nın Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıktaki görevlerine rağmen Vakıfbank'ta görevlendirilmesi büyük tepki çekti.

Eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya'nın bu atama ile birlikte 3 maaş alacak olması tepki çekti.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi, Sivil Toplum Kuruluşları Başkan Yardımcısı Burak Akburak, "Teyit edemedim ama Eski Milli güreşçi Hamza Yerlikaya bugün Vakıfbank yönetim kurulu başkan yardımcısı olmuş. Kendisi aynı zamanda Spor bakan yardımcısı ve Cumhurbaşkanı başdanışmanı.3 yerden maaş alıyor.Böyle liyakatlı sporcularımız var.Bu adama görevleri maaşı yetmiyor mu?YAZIK" ifadeleriyle gelişmeyi duyurdu.

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise gelişme için "Sevgili Burak, Bu atama iyi olmuş. Eskiden güreşçilerin sırtını yere seren milli güreşçimiz... Şimdi de sırtı yere gelmiş ekonomimizi yerden kaldırabilir. Ekonomi için son çare olmuş olabilir. Hayırlısı." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın Başdanışmanı Hamza Yerlikaya'ya bir atama daha! Üçüncü maaşını kamu bankasından alacak - Resim : 2

Gazeteci Barış Yarkadaş da skandal atamaya tepki gösteren isimler arasında yer aldı.

Barış Yarkadaş, "Batan ekonomiyi kurtarmanın formülü bulundu! Eski milli güreşçi, Bakan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Hamza Yerlikaya, Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi yapılmış. Beyefendiler, 3 ayrı maaş almadan yaşayamıyor sanırım. Ayrıca hangi birikimle bu görevi alıyor; o da ayrı sorun.." sözleriyle tepki gösterdi.

Erdoğan'ın Başdanışmanı Hamza Yerlikaya'ya bir atama daha! Üçüncü maaşını kamu bankasından alacak - Resim : 4

Etiketler
Erdoğan'ın tepki çeken atamaları İYİ Parti Vakıf VakıfBank