CHP'li Barış Yarkadaş'tan Kanal İstanbul projesi hakkında çarpıcı açıklamalar

CHP'li Barış Yarkadaş tartışmalara konu olan Kanal İstanbul projesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP'li Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Erkem İmamoğlu'nun 'cinayet' olarak nitelediği, İstanbulluların ise iptal edilmesi için başvuru kuyrukları oluşturduğu Kanal İstanbul projesine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Tv100 ekranlarında yayınlanan Ahu Özyurt ile 10'dan 12'ye programında konuşan Yarkadaş, "Gemi kaptanı iki arkadaşımı aradım denizcilikle ilgili daha önce bu sektörde çalışmış arkadaşlarımı aradım, dedikleri, burası yapay bir kanal olacak, bu yapay kanaldan yük gemilerinin geçmesi teknik olarak zaten mümkün değil. Bu gemiler burada karaya oturur dediler.

Daha önemli bir şey de söylediler, hiçbir sigorta şirketi yapay kanallara giren gemilere sigorta yapmaz dediler" ifadelerini kullandı.

"1950'DE ABD TARAFINDAN TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ"

Yarkadaş, "Bu plan aslında 1950 yılında Amerikalılar tarafından Türkiye'ye getirilmiş. 1945'te Amerika'da tartışılmış, şekillendirilmiş ve proje haline getirilmiş. 1950 yılında Türkiye'ye bu Kanal İstanbul projesi getirilmiş. O zamanki dert; soğuk savaş zamanı, Amerika Birleşik Devletleri, Rus ve Bulgar akınına karşı bir cephe açmak ve Karadeniz'e çıkmak istiyor. Rusya'yı ve Bulgaristan'ı tehdit olarak gördükleri için 'acaba biz buradan Karadeniz'e Montrö'yü delip nasıl çıkarız' diye düşnüyorlar ve 1950'de bu proje geliyor. O yüzden adı İstanbul Kanalı değil, Kanal İstanbul." diye konuştu.

Etiketler
Kanal İstanbul Barış Yarkadaş