Meral Akşener'den Kanal İstanbul açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HaberTürk’te katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

Meral Akşener'den Kanal İstanbul açıklaması

HaberTürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kanal İstanbul tartışmalarına ilişkin konuşan Akşener, “Bunun çevre, strateji, nüfus ve deprem boyutu var. Sadece bir yatırım meselesi olarak baktığımızda buna gerek var mı? Türkiye ne kazanacak? Böyle bir talep yok" ifadelerini kullandı.

REFERANDUM ÇAĞRISI

Güzergah üzerindeki 30 milyon metrekare toprağın satıldığını hatırlatan Akşener, "Bunları kimler aldı? Oradaki toprakların el değiştirmesine karşı neden önlem alınmadı? İstimlak edilecek topraklar ne kadar değerlenecek? İnşallah bu işten, çılgınlıktan vazgeçilir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Kanal İstanbul'a yönelik olumsuz raporların olduğunu ifade eden Meral Akşener, "ÇED raporu içinde olumlu görüşü olan isimler arasında 'Hz. Nuh oğlu ile telefonda görüştü' diyenler de var" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, Kanal İstanbul için İstanbul özelinde bir referanduma gidilmesini ve konunun vatandaşa sorulmasını ifade etti.

Asgari ücret için de açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri asgari ücretlinin vergiden muaf tutulması gerektiğini ifade etti. Vatandaşın giderlerinin arttığını, elektrik ve doğalgaza gelen zammı hatırlatan Akşener, “Daha önce 100 TL ile alabildiğini ürünü bugün 170-180 TL’ye ancak alabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

“MEHMETÇİĞİN İÇ SAVAŞIN İÇİNE SÜRÜKLENMESİNİ İSTEMİYORUM”

Libya ile yapılan deniz mutabakatına ilişkin bir soruya cevap veren Meral Akşener, “Mavi Vatan diye Meclis’e geldi. Biz ona evet dedik. Orada bir sorunumu yok. Geçmişten de bildiğimiz bir konu olduğu için mutabakat metnine evet oyu verdik. Ama Sayın Erdoğan’ın asker gönderme tezkeresini bugün gördüm.

Bu tezkere konusunu Sayın Özdağ, Sayın Aydın Sezgin, Sayın Ahmet Erozan ve Sayın Aytun Çıray bir araya geliyoruz. Onlar bu işin uzmanı arkadaşlar. Bu 4 arkadaşımız milletvekillerimizle görüşüyor ve aramızda oylanıyor. Kişisel fikrimi söylüyorum; Mehmetçiğin bir iç savaşın içine sürüklenmesini istemiyorum.

Etiketler
Meral Akşener İYİ Parti Habertürk Kanal İstanbul