Musa Ağacık ve Sadık Albayrak, Kartallı okurlarıyla buluştu

Kartal Belediyesi, gazetecilik ve edebiyat dünyasının öne çıkan isimlerini Kartallılarla buluşturmaya devam ediyor.

Musa Ağacık ve Sadık Albayrak, Kartallı okurlarıyla buluştu

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Kasım ayı kültür sanat programı kapsamında gazeteci, yazar Musa Ağacık ve edebiyat eleştirmeni B. Sadık Albayrak ”Musa’dan Beri” adlı gazetecilik ve edebiyat söyleşisi ile Kartallı okurlarıyla buluştu.

Kartal Belediyesi, gazetecilik ve edebiyat dünyasının öne çıkan isimlerini Kartallılarla buluşturmaya devam ediyor.

Kasım ayı programı kapsamında, Usta Gazeteci Musa Ağacık ve edebiyat eleştirmeni B. Sadık Albayrak Kartallılar ile bir araya geldi. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşinin konuşmacılığı, Gazeteci Musa Ağacık ile birlikte edebiyat eleştirmeni Sadık Albayrak tarafından gerçekleştirildi.

Cesur Gazetecilik Mücadelesiyle Geçen Bir Ömür

Yaklaşık 2 buçuk saat süren söyleşide, Gazeteci Ağacık, meslek hayatındaki ilginç anıları ve Türkiye’de medyanın geçirdiği değişimi örnekler vererek dinleyicilerle paylaştı.

Bir gazetecinin en önemli işinin soru sormak olduğunu söyleyen ve meslek hayatı boyunca Türkiye’nin tüm önemli siyasi aktörlerine sorduğu cesur sorularla tanınan Ağacık, tekelleşen egemen medya ile gazetecilerin soru sorma haklarının ellerinden alındığını kaydetti. Ağacık, gazeteciliğin önemini, başarıya götüren etkenleri, çok çalışmanın faydaları gibi konulara da değinerek, kendi yaşamından örnekler verdi.

Söyleşinin devamında, dinleyiciler; Gazeteci Musa Ağacık ve edebiyat eleştirmeni Sadık Albayrak’a meslek hayatlarıyla ve Türkiye’nin bugünüyle ilgili sorular yöneltti.

Etkinliğin sonunda, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Gazeteci Ağacık ve eleştirmen Albayrak’a katılımlarından dolayı çiçek takdim edildi. Daha sonra Musa Ağacık, "Musa'dan Beri" adlı kitabını okurları için imzaladı.

Etiketler
Kartal Belediyesi Urla