Yazlık sitede haşema davası

Davacı, haşemayı “din hürriyeti” olarak savunurken site yönetimi de “hijyen” dedi.

Yazlık sitede haşema davası

AKP’li Mehmet Özhaseki’nin kardeşi, Erdemli’deki Aykent Sitesi’nin yönetimi hakkında, haşemayla havuza girilmesine izin verilmediği gerekçesiyle dava açtı. Davacı, haşemayı “din hürriyeti” olarak savunurken site yönetimi de “hijyen” dedi.

Eski bakanlardan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin kardeşi Hacı Mustafa Özhaseki, Mersin’deki yazlığının bulunduğu sitenin yönetimiyle haşema tartışması yüzünden mahkemelik oldu. Özhaseki, sitede haşameyla havuza girilmesinin yasaklanmasının din hürriyetine aykırı olduğunu savundu. Site yönetimi ise haşemayla havuza girilmesinin yasaklanmasını “hijyen” şartlarına bağladı. Taraflar arasındaki anlaşmazlıkla ilgili son sözü Erdemli Sulh Hukuk Mahkemesi verecek. Mahkeme, kararını 5 Şubat 2020’de verecek.


Site yönetimi, 19 Temmuz’da yapılan genel kurulda, yüzme havuzuna haşema ile girilmesinin yasaklanması yönünde karar aldı.

Davanın ilk duruşmasında davacı Özhaseki adına gerekçelerini açıklayan avukat Mehmet Tav, genel kurulun davacı Özhaseki yokken haşema kararını aldığını ileri sürdü.

Tav, haşemanın dini inançlara uygun bir mayo olduğunu, site yönetiminin haşema ile ilgili kararının dini duygulara karşı alınmış bir karar olduğunu söyledi. Tav’ın “Müvekkilim bakanlık yapmış bir isimdir” demesi de duruşma tutanaklarına yansıdı.

Cumhuriyet'ten Abidin Yağmur'un haberine göre, davalı vekili avukat Suna Zor da, haşema ile önce denize, sonra havuza girilmesi durumunda havuza kum dolduğunu, bu nedenle havuzun hijyen şartlarının sağlanması için haşema ile girilmesinin yasaklandığını vurguladı.

Etiketler
Hürriyet