CHP’den infaz koruma memurlarını sevindirecek teklif

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, ceza infaz koruma memurları için kanun teklifi verdi.

CHP’den infaz koruma memurlarını sevindirecek teklif

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, ceza infaz koruma memurlarının emeklilik sonrası karşı karşıya kaldıkları yaşamsal tehditler ve can güvenlikleri için, emniyet mensupları gibi ücretsiz ve süresiz silah bulundurma ve taşıma ruhsatı alabilmelerine olanak sağlayacak yasa değişikliği teklifini TBMM Başkanlığı’na verdi.

CHP’li Erdoğan Toprak ve Tahsin Tarhan tarafından hazırlanan değişiklik teklifiyle, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun’un bazı maddelerinde ceza infaz koruma memurlarını kapsayacak değişikliğe gidilmesi önerildi.

Cezaevlerinde uzun yıllar görev yapan infaz koruma memurlarının görevleri sırasında terör örgütleri, suç örgütleri zanlılarıyla muhatap olduklarına dikkat çeken CHP’li Vekiller, bu kişilerin kamu görevinden emekli olduktan sonra, kendileri ve aileleri açısından husumet ve can güvenliğinin hayati önem arz ettiğini belirterek şu değerlendirmeyi yaptılar:
“Ceza infaz koruma memurları, görevleri esnasında silah taşıma ve bulundurma yetkisine sahiptir. Ancak emekli olduklarında silah taşıma yetkileri sona ermektedir.

Oysa ceza infaz koruma memurları; ülkemizde ceza ve tutukevlerinin zor şartları altında görev yapmakta ve görevleri sırasında mahkûm veya tutuklularla birebir ilişki içerisinde bulunmak zorunda kalmaktadırlar.

Özellikle daha küçük şehirlerde herkesin birbirini tanımasından ötürü, organize suç örgütleri üyeleri ile cezaevlerinde birebir iletişim halinde olmak zorunda bulunmaları, kendileri ve aileleri bakımından çekince unsuru oluşturmaktadır.

Ayrıca benzer meslek kolu olan emniyet sınıfına mensup personel ile aynı şartlar altında görev yapmalarına rağmen, emekli olduklarında silah taşıma yetkileri ellerinden alınmaktadır. Ceza infaz kurumu memurlarının da emekliliklerinde diğer kamu hizmetinde bulunan ve silah taşıma yetkisine sahip meslek gruplarıyla aynı şartlar altında bu haktan yararlanabilmeleri gerekmektedir.

6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun’un ilgili maddesi ile emeklilik hallerinde emniyet mensuplarına silah taşıma yetkisi verilirken, ceza infaz koruma memurlarına yer verilmemiştir. Ceza infaz koruma memurları, emekli oldukları zaman dahi kimi zaman tehditler almakta, can güvenlikleri mesleklerinden dolayı risk altına girmektedir. Kanunda yapılacak değişiklikle, emekli olduktan sonra da ceza infaz koruma memurlarımıza, silah bulundurma ve silah taşıma ruhsatının bedelsiz ve süresiz verilmesi imkânın sağlanması, hem kendilerinin hem ailelerinin güvenliklerine tedbir olacak bu düzenlemenin ilgili Kanun Maddesine eklenmesi amaçlanmaktadır.”

Etiketler
Kocaeli Erdoğan Toprak Milletvekili Urla Tahsin Tarhan