Kaybolan tüm canların annesi Elmas Eren toprağa verildi

Elmas Eren’in cenaze töreninde konuşan oğlu Faruk Eren, “Hem benim annemdi hem de Cumartesi Annesi’ydi. Kaybolan canların annesiydi” dedi.

Kaybolan tüm canların annesi Elmas Eren toprağa verildi

İstanbul'da hayatını kaybeden Cumartesi annesi Elmas Eren dün törenle son son yolculuğuna uğurlandı. Ömrünün 39 yılını gözaltında kaybedilen oğlu Hayrettin Eren'i aramakla geçiren Elmas Eren için Avcılar’daki Ambarlı Hacı Osmanağa Cami’nde dün tören düzenlendi.

Birgün gazetesinden Nergis Şenel'in haberine göre törene Cumartesi Anneleri/İnsanları, CHP'li vekiller Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, Utku Çakırözer, eski vekil İlhan Cihaner HDP Milletvekilleri Ahmet Şık, Filiz Kerestecioğlu, Oya Ersoy, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP’li Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de katıldı. Elmas Eren Yeni Büyükçekmece Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DEVLETTEN ALACAKLI GİTTİ

Gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır'ın ağabeyi Mikail Kırbayır, "Belirsizliği belirliye çevirmek için sevgili annemiz 39 yıl boyunca durmadan, yorulmadan, elinde sevgili Hayrettin'in fotoğrafı ile dağlara, taşlara, kuşlara sordu. Devletten alacaklı olarak aramızdan ayrıldı anamız" dedi.

Elmas Eren'in oğlu DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren “Annem hem benim, hem de Cumartesi Annesi’ydi. Kaybolan canların annesiydi. Bir direniş sembolüydü. 39 yıldır abimi bulmak için eylem yaptı. İnsan haklarının adaletsizliğin savunucusuydu. Annemizi kaybettik. Ama direnişe devam edeceğiz, kaybolan en son can bulunana kadar mücadelemiz bütün Cumartesi Anneleri adına, adalet arayan insanlar adına devam edecek."