Esenler Otogarı'nın İSPARK'a devrinde yeni gelişme

Esenler Otogarı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İSPARK'a devrini durduruldu.

Esenler Otogarı'nın İSPARK'a devrinde yeni gelişme

Mahkeme, Esenler Otogarı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İSPARK'a devrini durdurdu.

İstanbul'da bulunan Esenler Otogarı’nın bir bölümü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisi kararıyla belediyeye devredilmişti.

Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği ile Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi, belediyenin kararına itiraz etti.

Devir kararının uygulanmasıyla telafisi güç zararlar oluşacağı gerekçesiyle “davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara karara cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin durdurulmasına” karar verildi.

İSPARK'A DEVRİNİ İMAMOĞLU DUYURMUŞTU

Otogardaki otopark bölümü, belediyeye bağlı şirketlerden İSPARK'a dahil oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Otogarı'nın otoparkının İSPARK'a devrini sosyal medya hesabından yaptığı, "İBB Meclis toplantımızda İstanbul Otogarı'nın otopark bölümünün İSPARK'a devri kararı oy birliği ile geçti. Bu alanın verimli ve güvenli bir şekilde kullanımı ile ilgili çalışmalara başlıyoruz" paylaşımı ile duyurdu.

İSPARK'A DEVREDİLMİYOR

Ancak mahkeme, Esenler Otogarı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İSPARK'a devrini durdurdu.

5 yıl boyunca İSPARK’ın işleteceği otoparkın günlük gelirinin 1 milyon lira civarında olduğu tahmin ediliyordu ve otopark gelirinin yüzde 25'i İBB'ye aktarılacaktı. Otogara giriş çıkışlarda ise otoparkta ilk 1 saatin ücretsiz olacağı ifade edilmişti.

2016’daki darbe girişiminin ardından “15 Temmuz Şehitler Otogarı” adı verilen otogarı işleten Avrasya Terminal İşletmeleri’nin (AVTER) sözleşmesi 4 Mayıs’ta sona ermişti.

Esenler Otogarı, Metro Turizm’in patronu, firari Galip Öztürk’ün kızı olan Ayten Öztürk Ünal’ın patronu olduğu AVTER yönetimi altındaydı.

Etiketler
Mazbata 2 Esenler İstanbul Büyükşehir Belediyesi